Més de 5.000 estudiants des de 1r d'ESO fins a segon de Batxillerat provinents de 120 centres de tot Catalunya i Andorra van fer vibrar ahir al migdia el pavelló de Fontajau de Girona en la cloenda de la XVIII Trobada de Corals de Secundària. Durant el concert els intèrprets van ser acompanyats de la Jove Orquestra del Gironès. La trobada es va celebrar en diferents espais de la ciutat de Girona, però també dels municipis del Gironès de Salt i de Sant Gregori, i va posar el punt i final amb el concert de Fontajau.

Estudiants d'arreu de Catalunya i d'Andorra van inundar ahir al migdia el pavelló de Fontajau de Girona per posar la seva veu en el concert de cloenda de la XVIII Trobada de Corals de Secundària. Aquest esdeveniment pretén promoure l'interès per la música i divulgar el cant coral entre els més joves, a la vegada que vol esdevenir un reconeixement públic a la tasca del professorat de música del país.

En el concert de cloenda els alumnes van interpretar un seguit de peces musicals com Va pensiero, de Verdi; Girona m'enamora, de R. Viladesau; Camins, de Sopa de Cabra; Els Segadors, l'himne nacional de Catalunya, i El Cant de la trobada, de Constantí Sotelo, acompanyats de la Jove Orquestra del Gironès. L'actuació va acabar amb la interpretació de L'hora dels adéus, cançó popular escocesa.

Abans de la cloenda, les corals dels instituts van oferir interpretacions en diversos espais de Girona però també dels municipis del Gironès de Salt i Sant Gregori, i cadascun dels grups va cantar dues cançons del seu repertori. En el cas de Girona, la magnitud de la trobada, la jornada va comportar l'ús de diferents espais com el Teatre Municipal, l'Auditori Palau de Congressos, les sales d'actes de facultats de la UdG, l'Espai Caixa, l'Auditori Josep Irla, la Casa de Cultura de Girona, centres educatius de la ciutat i el mateix pavelló de Fontajau, entre d'altres. La Trobada de Corals d'Educació Secundària, que es fa cada curs a una ciutat diferent de Catalunya, té com a objectiu promoure el cant coral i el conjunt instrumental en els centres de Secundària.

La primera trobada es va celebrar a l'IES Sant Josep de Calassanç de Barcelona i hi van participar dinou corals i un conjunt instrumental de vent. Passades disset edicions, en aquest divuitè any la trobada s'ha celebrat a les comarques gironines per segona vegada.