El Club Rem Santa Cristina de Lloret de Mar ha decidit apartar de les seves funcions l'empresari i monitor de Lloret de Mar Josep Castiella denunciat per presumptes abusos sexuals a menors. Aquesta decisió de la Junta directiva del club s'ha pres segons va relatar el president del Club Rem Àlex de Mingo a Nova Ràdio Lloret per "una qüestió bàsicament de prudència i per preservar els membres de l'entitat d'una situació complicada".

Els presumptes abusos sexulas comesos per l'empresari contractat per l'Ajuntament acumula 12 denúncies i és membre del Club Rem des de fa dos anys, i, segons un comunicat del club, durant aquest temps ha desenvolupat funcions d'entrenador i timoner de tripulacions del club. Segons va relatar de Mingo i també s'assegura en el comunicat de la Junta del Club Rem Santa Cristina, el monitor "ha desenvolupat la seva tasca amb dedicació i professionalitat de manera desinteressada, amb la seva manera de ser i fer que a ell sempre l'ha caracteritzat".

Tot i la decisió el president, ?explica que, al comunicar-li la ?situació a Castiella, aquest li va dir que ell considera que no ha fet res però entén la decisió del club. I de fet, des de l'entitat esportiva ?expliquen que estan "contents" de la feina desenvolupada pel monitor i que "no han rebut queixes dels esportistes ni dels seus familiars".

Malgrat tot, la junta directiva destaca que per evitar més ressò mediàtic li han demanat que deixi de realitzar les seves funcions i així "es prengui el temps necessari per resoldre de manera definitiva la seva situació personal, tractant el tema des de l'àmbit judicial".

L'empresari i monitor de Lloret va declarar a prinicipis de mes als Jutjats de Blanes i va negar els fets pels quals acumula més d'una dotzena de denúncies però també va reconèixer que disposava ?d'arxius informàtics amb ?pornografia infantil. El monitor va ?quedar en llibertat després que la fiscal s'oposés al seu ingrés en presó provisional, com reclamava l'acusació.