L'Ajuntament de Palamós i Fecotur (l'Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós) estan molestos amb Ports de la Generalitat perquè va autoritzar la instal·lació d'un petit mercat al moll comercial durant l'última escala d'un creuer turístic al port, segons recollia ahir Ràdio Palamós. L'Ajuntament es va queixar que no en sabia res i retreu a la Generalitat que no es comptés amb els comerciants de la vila. Per la seva part, Fecotur assegura que muntar paradetes a peu de creuer perjudica el comerç de Palamós i, a més, dóna mala imatge.

Segons recollia la ràdio municipal, els fets van succeir el passat diumenge 15 d'abril, quan el port de Palamós rebia la visita del creuer Seabourn Sojourn i, com tot vaixell turístic que arriba per primera vegada, es va organitzar un acte institucional de benvinguda. Les autoritats municipals, però, es van sorprendre en veure que al costat del vaixell, al moll comercial, hi havia muntat un petit mercat format per vuit parades. Es tractava de comerciants de fora de Palamós que havien demanat autorització per instal·lar-se a Ports de la Generalitat. Segons van indicar fonts municipals, aquest primer mercat que es va muntar va ser una mena de prova i encara no s'hauria pres una decisió definitiva sobre la qüestió.

L'alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, va recordar que hi ha una taula de promoció de l'activitat de creuers, on estan representats l'Ajuntament, Ports, la Cambra de Comerç i el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i que és en aquesta taula on s'hauria de decidir sobre el mercat. "El que demanem és que aquest tema també s'abordi en aquesta taula de treball", va assegurar Ferrés. L'alcaldessa va reivindicar, a més, la importància del comerç de Palamós i va demanar que haurien de tenir preferència: "D'altra banda, entenem que de manera prioritària són els comerciants de Palamós els que han de tenir la preferència per poder optar a ser en aquest mercat si decidim que aquest mercat és bo per als dies que vénen creuers. O bé, hi ha una altra decisió que també tindria lloc, que és decidir que en l'àmbit del port no hi hagi parades, perquè ja tenim un comerç prou viu, prou actiu com per donar resposta a les necessitats dels passatgers dels creuers".

Els qui es van sentir més agreujats, però, van ser els comerciants de Palamós. El president de l'Associació Fecotur, Carles Arnall, va expressar el seu malestar.