Els sindicats van sortir decebuts de la reunió amb Irene Rigau. Tant CCOO, com FETE-UGT i Ustec·STEs van recordar que més alumnes per classe, menys professors i menys substitucions afectarà la qualitat de l'ensenyament, pel que van tornar a exigir a Rigau que no ho apliqui. CCOO va xifrar en 2.000 el nombre de docents que es poden quedar a l'atur, mentre que Ustec·STEs va reclamar a Rigau que sigui "més valenta" i, per la seva banda, UGT va recalcar que aquests canvis impliquen "un retrocés". Tot i que encara no hi ha res concret, els sindicats ja es plantegen mobilitzacions.

La portaveu de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Montse Ros, va assenyalar que la pèrdua de plantilla pot arribar als 2.000 docents, en front dels 500 xifrats pel Departament, i que l'augment de ràtio tindrà un impacte molt greu sobre l'alumnat. Per Ros, es perdrà l'atenció individualitzada i els desdoblaments, que fins ara "ens permetia cuidar l'alumnat més feble". Ros va afegir que la consellera hauria pogut actuar com creia i, després, esperar que el govern espanyol impugnés; en aquest sentit, va oferir el suport del sindicat.

En la mateixa línia es va manifestar la portaveu d'Ustec·STEs, Rosa Cañadell, qui va qualificar de "perversa" l'actitud de Rigau, ja que per una banda es queixa de les mesures però per l'altra les aplica. Cañadell ho va rebutjar perquè, sumades a les mesures que ja ha aplicat el Departament, Catalunya se situa com la primera comunitat autònoma en retallar en educació pública i això "és intolerable". Per això, va demanar que Rigau sigui "valenta" i no faci el doble discurs.

Per Roser Font, d'UGT, l'augment de la ràtio i la no substitució del professorat empitjorarà les condicions de treball. Font va assenyalar que tots aquests canvis fan "retrocedir molts anys" en una educació pública que ha costat d'organitzar; a més d'assenyalar que la inconcreció en matèria de substitucions generarà malestar als centres. Roser Font també va assenyalar que cada sindicat està plantejant unes mobilitzacions en contra d'aquestes retallades que en els propers dies es faran públiques.