Un miler persones de 230 famílies procedents de 23 països europeus i altres continents participen des d'ahir en la II Trobada Europea de Famílies de Lesbianes, Gais i Transsexuals (LGTB), que es va iniciar a Lloret de Mar i que durarà fins dimarts. Amb aquesta iniciativa reivindiquen "els drets d'aquestes famílies, a més de denunciar la situació dels fills d'aquestes parelles, que poden quedar en desemparament legal en cas que els passi alguna cosa a un dels dos progenitors", va explicar l'organitzador de l'esdeveniment, David Espinós.

"Es pot regular el dret a estimar? o té algú el monopoli de la paraula família?" són algunes de les qüestions que es plantegen en diferents taules rodones i ponències que es faran durant aquests quatre dies per potenciar el debat i l'intercanvi d'opinions i vivències. L'associació lamenta que a Espanya "no hi hagi un registre del nombre de famílies LGTB, que a l'últim cens no constés cap pregunta que permetés enregistrar-les, i que les dones amb problemes de fertilitat puguin acudir a la sanitat pública per concebre un fill i les lesbianes no". A més deploren que en altres països com Itàlia, Grècia o França no tinguin dret a casar-se".

Les jornades tenen la participació del món de la política i la cultura. La II Trobada Europea de ?Famílies de Lesbianes, Gais i Transsexuals conclourà l'1 de maig amb un casament simbòlic d'una quinzena de parelles.