El Consell Municipal de l'Estartit acull des d'ahir i fins al pròxim 23 de maig una exposició que recorda els Jocs Olímpics que es van celebrar l'any 1992 a la ciutat de Barcelona, amb el títol: "Barcelona 92, vint anys després". Tots els elements exposats a la sala són del matrimoni resident a l'Estartit de Julio Castellà i Trini Agramunt, que van participar en els Jocs de Barcelona: un com a organitzador dels voluntaris de la seu de tir olímpic de Mollet del Vallès i l'altra com a jutgessa de la competició de tir de precisió, respectivament. Tasca que van repetir durant la celebració dels Jocs Paralímpics.

A l'acte, a més dels dos propietaris de la col·lecció, hi van participar també Antonio Rebollo, l'arquer que va encendre el pebeter amb la flama olímpica a la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona el 25 de juliol de 1992; l'exconsellera Montserrat Tura, que l'any de les olimpíades era alcaldessa de Mollet del Vallès, una de les seus; i la presidenta del Consell Municipal de l'Estartit, Sílvia Comas.

Entre els elements que es poden trobar a l'exposició de la col·lecció particular, hi ha tot tipus de fotografies preses per Castellà i Agramunt, banderes, tot tipus de roba que portaven els voluntaris, llibres o, fins i tot, deu cintes de vídeo en què hi ha enregistrades les finals de totes les competicions dels Jocs de Barcelona. També s'emet un vídeo de com es va realitzar l'organització dels Jocs des que Joan Antoni Samaranch, aleshores president del Comitè Olímpic Internacional, va anunciar el 17 d'octubre de 1986 que els Jocs Olímpics del 1992 anaven cap a Barcelona, fins a la seva inauguració, sis anys després.

La relació del matrimoni amb l'olimpisme va lligat amb la seva relació amb el món de l'esport i, especialment, amb el tir olímpic, la pràctica del qual els va portar als Jocs de Barcleona. A més de dur-los a unes olimpíades, també els va portar, el 2005, a constituir, amb un grup d'aficionats, l'Associació de Tir Olímpic Medes Montgrí.