Altre cop tenim la festa jove de Blanes passejant-se per la corda fluixa, enmig del temporal desfet de les retallades. Després de la dissolució de l'entitat organitzadora de les barraques de festa major, i del poc clar compromís del consistori blanenc per trobar-hi una solució, tornem al terreny de l'ambigüitat política.

Parlant de les Barraques de Blanes i de la mar de fons, on són tots aquells defensors d'un model insostenible de festa major, que defensaven a capa i espasa un festival deficitari i abusiu, conscients de l'esforç que havien de fer les entitats que hi volien accedir?

Jo vull unes barraques de poble, sense pretensions, més permissives i on les entitats no hagin de córrer el risc de tenir pèrdues en comptes de beneficis (com ja ha passat alguna vegada). El festival musical creat artificialment anomenat Sa Costa barraques ha sigut un fracàs. Senyors, tan sols cal anar a qualsevol poble de per aquí al voltant per entendre què són unes barraques de festa major. I és que sempre arribem al cap del carrer, es fan les coses pensant en la quantitat de gent de fora que serem capaços d'aglutinar. I els del poble què?

I és que a Blanes... de la merda tenim l'estranya mania de voler-ne fer campanes. Fins i tot diria que a resultes de tot plegat estem mantenint un regidor fantasma, eteri i buit de contingut. Un nano que va ser erigit com a líder mediàtic d'una protesta popular al voltant del tema que ens ocupa, amb tota la seva litúrgia, orquestrada en temps d'eleccions municipals pels seus superiors i manipulada en benefici propi.

Tot un clàssic, és la seva manera de funcionar. Els polítics han de ser sensibles amb les reivindicacions populars, però quan els veig fotent els nassos, intentant aprofitar-se de les dinàmiques ciutadanes i posant-hi gent dels seus per manipular les assemblees, em fan sentir vergonya. Una mica de respecte si us plau.