Cinc nois d'entre 18 i 23 anys veïns de Caldes de Malavella, alguns d'ells amb antecedents, han estat detinguts per un delicte de furt peculiar, tot i que no estrany: robar una campana. El robatori de metall per a la revenda és a l'ordre del dia i els joves van intentar despistar trossejant la peça per encolomar-la a diferents deixalleries i evitar així ser delatats per compradors desconfiats. No va ser el cas: a la deixalleria de Tordera van reconèixer la força de la peça i van denunciar.

Aquesta és la història dels nois que, presumptament, van robar el mes de març la campana de l'ermita de Santa Ceclina. El recinte està en molt mal estat i sembla que després de l'assalt encara va quedar pitjor, perquè els nois van causar danys al campanar quan van furtar la campana per l'expeditiu mètora de tirar-la daltabaix després d'enfilar-s'hi amb una escala. Pocs dies després de la desaparició de la peça, tres dels nois es van ?presentar amb un tros de metall a la deixalleria de Tordera. Allà, la policia local els va identificar i va donar-ne part als Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners.

I és que, efectivament, els joves van trossejar amb una radial la peça, que pesa 225 quilos i data del 1959. Probablement recordaven el robatori de la campana d'una ?església de Quart, que va ser ?recuperada intacta en una ?deixalleria de Sils. Però la jugada no els ha sortit bé: tots cinc eren detinguts ahir, acusats d'un delicte de furt. El delicte ve donat pel ?valor de la peça, que és de bronze i s'ha taxat en uns 5.000 euros.