Els alcaldes de les comarques de Girona afectats per la manca d'avenços en el desdoblament de la N-II van mantenir ahir una bateria de reunions amb els grups parlamentaris al Congrés per provar d'impulsar les obres. Segons va apuntar el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, les reunions van ser "positives" de cara a remarcar les reivindicacions del territori, però no van servir per esvair les preocupacions després d'anys en què no s'han adjudicat les partides assignades.

La quinzena d'alcaldes es van desplaçar a Madrid es van reunir amb la majoria dels grups parlamentaris per recordar-los que les obres de l'N-II són una necessitat vital per a l'economia dels seus municipis i del país. L'objectiu, aconseguir suports per a unes obres de "sentit comú" en una via d'entrada de primer ordre per a l'Estat per on circulen 22.000 cotxes diaris.

Tan bon punt van acabar les trobades, Fauria va apuntar "les reunions han estat positives de cara a transmetre la preocupació, que han entès tots, però estem preocupats pel resultat final de cara al futur perquè molts anys hi ha hagut pressupost i no s'ha adjudicat mai res, i aquest any sembla que passarà el mateix".

Un temor que des del PP van voler esvair a la reunió que van mantenir ahir. Segons va explicar Fauria, les diputades es van comprometre a treballar perquè les adjudicacions es facin realitat aquest 2012, tal com marquen els pressupostos. "El paper ho aguanta tot, esperem que sí" va afirmar el president del Consell Comarcal, que en tot cas va exposar que hi ha "alguna musiqueta" respecte a desdoblaments a altres zones que "preocupa".

Fauria va apuntar que els alcaldes ja donaven "per descomptat" les dificultats perquè el PP s'avingués a incorporar noves esmenes als pressupostos generals de l'Estat del 2012 després d'incrementar en 300.000 euros aquestes partides a instàncies del PPC. Malgrat les propostes que havien presentat alguns grups al Congrés i al Senat, l'executiu espanyol manté que aquests són uns pressupostos excepcionalment austers d'acord al moment excepcional de l'economia espanyola.

El que sí que "preocupa" els alcaldes, va dir, és la possibilitat que aquesta austeritat es mantingui de cara al futur perquè les previsions que preveuen els pressupostos per al 2013, 2014 i 2015 són per a quantitats inferiors a les que caldrien. Segons Fauria, el PP s'ha compromès a revisar aquestes previsions i valorar una modificació per als pròxims exercicis, "però de moment estan a la baixa".