El grup del Millor, a l'oposició de Lloret de Mar, va entrar ahir una moció on sol·licita "l'inici immeditat" de les obres pel retorn del doble sentit de circulació al passeig marítim de la localitat. El grup ha reaccionat així a les declaracions de l'alcalde, Romà Codina, on reconeixia que "veia complicat" poder iniciar les obres abans de l'estiu, ja que tot el procés s'ha endarrerit perquè la Generalitat no ha donat el permís per començar els treballs. El Govern català justifica el retard, perquè ha de resoldre primer una al·legació d'un particular i l'executiu municipal creu que no hi haurà temps de fer-ho abans de l'estiu.

El Millor afirma en la moció "que ja n'hi ha prou que l'equip de Govern prengui el pèl als ciutadans" amb aquesta qüestió. En aquest sentit, assegura que l'executiu no es va posar a treballar "fins dos mesos més tard de l'acord de ple" i que des que al setembre els tècnics van fer entrega del projecte, aquest "va estar aturat en un calaix durant 5 mesos". A més, acusen l'executiu de voler allargar la qüestió per no complir amb el ple. "Els acords de ple són per complir-los, com així estableix la llei, i dilatar-los en el temps amb la complicitat del departament de la Generalitat, és enganyar i menyprear als ciutadans i a tot aquest consistori", afirmen en la moció.

A més, posen en dubte l'al·legació que argumenta la Generalitat, ja que asseguren que és per interessos particulars i d'un militant de CiU: "Aviat farà un mes que disposem del vistiplau per realitzar els canvis, supeditat ara a unes suposades al·legacions d'un militant de CiU que ha trigat un any a presentar-les". I conclouen que "l'actuació d'aquest equip de govern és vergonyosa i indigna".

En definitiva, la moció demana que s'iniciïn "immediatament" aquesta mateixa setmana les obres d'asfaltatge ja adjudicades, "ja que es disposa de l'autorització i vistiplau de Costes de Madrid" i -afirma- que el govern serà capaç "d'accelerar" el tràmit que manca amb la Generalitat.