La Federació d'associacions de pares i mares de Catalunya (Fapac) recorrerà davant el Tribunal Constitucional la decisió del Govern de la Generalitat de suspendre la seva Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per canviar la Llei d'educació de Catalunya i recuperar la sisena hora a Primària. Tot i el bloqueig de la campanya, l'entitat va continuar la recollida de signatures i va tancar la setmana passada sumant-ne 62.244, que demà entregaran al Parlament.

La Fapac interposarà un recurs d'empara davant el Constitucional argumentant que la suspensió de la ILP afecta la seva "llibertat democràtica". La federació va prendre aquesta decisió just després de saber que la cambra catalana s'havia fet enrere i anul·lat la seva pròpia autorització, a finals de març, però no l'ha dut a la pràctica fins ara.

Petició als partits polítics

Paral·lelament, l'organització també ha demanat a tots els partits polítics amb representació parlamentària que es facin seva la ILP, amb la voluntat d'obrir un debat en el marc del ple del Parlament de Catalunya.

La legislació vigent estableix que calen un mínim de 50.000 firmes perquè una Iniciativa Legislativa Popular prosperi i es pugui iniciar un debat parlamentari. Si el Govern de CiU no hagués aturat el procés, la Fapac hauria complert aquest requisit amb escreix ja que fins el cap de setmana passat havia recollit més de 62.000 signatures. Avui, el col·lectiu donarà per tancada la campanya per tal d'entregar les firmes demà, en un acte simbòlic que ha anunciat per a dos quarts de quatre de la tarda.

Al llarg dels gairebé tres últims mesos, la federació ha tirat endavant la seva iniciativa amb l'objectiu de demostrar a l'administració educativa que la seva petició té el suport de la ciutadania. Per fer-ho, la Fapac ha utilitzat els 300 fedataris que ja havia acreditat abans de la prohibició del Govern i els plecs oficials i validats en el procés legal que s'estableix per a una iniciativa legislativa popular. En cas que no s'hagués aturat, els dirigents de la Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya assegura que hauria superat les 120.000 signatures.

A mitjans de la setmana passada, l'expresidenta de la Fapac, Imma Fuyà, va celebrar la superació del límit de 50.000 firmes i va agrair la col·laboració de les AMPA que s'han implicat en el procés.