L'Ajuntament de Lloret de Mar no sancionarà els propietaris de l'hotel Frigola, des d'on va caure el jove alemany de 19 anys Georg Kretschmer que va morir la matinada de divendres. El govern municipal (CiU i ERC) considera, per tant, que l'hoteler no tindria cap responsabilitat en aquest cas, que es considera aïllat.

Cal recordar que l'ordenança de civisme de Lloret preveu sancions de fins a 1.500 euros en els establiments hotelers on es practiqui balconing, que consisteix a saltar des de les terrasses dels balcons dels hotels per intentar anar a un altre o bé, tirar-se fins a la piscina. Tot i això, el regidor de Turisme, Jordi Orobitg (ERC), puntualitza com se sancionarà els establiments i destaca en declaracions a l'emissora local Nova Ràdio Lloret que el cas del jove alemany seria un fet aïllat.

I afegeix que si bé l'ordenança de civisme aprovada per l'Ajuntament preveu sancions per balconing o d'altres tipus de males actituds en els hotels, es multarà en el cas que els empresaris permetin que els clients actuïn de forma incívica de forma reiterada. I també destaca que si es va redactar la norma és perquè hi ha "casos comptats d'aquest tipus d'empresari i que existeixen i no fan les seves funcions" quan es dóna el cas de males actituds dels seus clients com pot ser "anar de balcó en balcó, o duent a terme altres pràctiques com saltar, cridar o llançar objectes". En aquests casos serà quan l'Ajuntament farà la seva funció sancionadora, que cal destacar que per casos de balconing està estipulat multes que van dels 750 als 1.500 euros.

Finalment, l'edil de Turisme va destacar l'interès mediàtic per la primera sanció per balconing que faci Lloret de Mar i va afirmar que quan calgui multar que no es dubti que ho faran.

El cas del jove alemany encara està sota investigació dels Mossos. I és que no hi ha testimonis dels fests i es creu que pretenia saltar a la terrassa dels apartaments Blau, que estan adjacents a l'hotel, perquè hi ha una piscina. El jove es va trobar mort en una carreró sense sortida que dóna l'avinguda Just Marlés però els serveis d'emergències en arribar no van poder fer res per salvar-lo.