El director territorial d'Ensenyament, Albert Bayot, va demanar ahir als 44 nous directors d'escoles i instituts de Girona que liderin els seus centres contribuïnt tant a millorar els resultats acadèmics com a combatre el fracàs escolar. Aquesta petició la va formular en un acte de benvinguda als nous directius que Bayot va instaurar el curs passat i que es va celebrar ahir a la seu de la Generalitat, l'endemà que prenguessin possessió del càrrec.

El que implica dirigir un centre públic i el paper social que això li atorga, la funció dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament i la conveniència de promocionar l'activitat que es realitza a l'escola van centrar la intervenció d'Albert Bayot. Acompanyat dels caps de les diferents unitats administratives, Bayot va agrair als directors que es posin al servei de la comunitat educativa i va posar la Direcció Territorial d'Ensenyament a la seva disposició, destacant que l'han de veure com la seva oficina d'atenció -tant per a temes administratius com legals o pedagògics-.

El màxim responsable de la Conselleria a Girona va explicar als directors què representa dirigir un centre públic en un període socialment complex com l'actual i quin és el paper de lideratge que han d'assumir, demanant-los que treballin per millorar els resultats acadèmics de l'alumnat i reduir-ne el fracàs escolar. El director territorial també els va instar a donar a conèixer l'activitat que realitzein en els seus centres -projectes o innovacions, per exemple- argumentant que "haurien de tenir certa difusió social".

L'atenció als professionals que el proper curs dirigiran escoles i instituts per primera vegada és una novetat que Albert Bayot va implantar l'any passat, ja que considera que "cal acompanyar-los" en la seva nova responsabilitat. L'acte es va completar amb una visita a les instal·lacions dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, situats a la quarta planta de l'edifici de la Generalitat, i facilitant-los informació detallada del seu organigrama.

Les persones que dilluns van assumir el càrrec de directiu de centre per primera vegada no tenen a veure amb la primera promoció de directors professionals convocada pel Departament d'Ensenyament, i que ha acreditat 80 professionals a tot Catalunya i 13 a Girona.