llegeixo al Diari de Girona la presentació dels actes de la Festa Major de Blanes. Celebrada en el marc d'una crisi econòmica important, no és d'estranyar la retallada en el concurs de focs d'artifici. Més d'un il·lustre blanenc deu estar content, i que es recorrerà als talents locals (músics i altres) per fer front, per dir-ho d'alguna manera, a una Festa Major de crisi, que entenc que en aquestes circumstàncies és el que hauria de ser.

M'agrada llegir i buscar a l'hemeroteca, i recordar actes de Festes Majors de municipis de la comarca, i sobta en el cas de Blanes. 24 d'abril del 2011: "Més de 500 joves es manifesten pel trasllat del Festival Barrakes de Blanes".

Un any després anuncien que no el fan, i els manifestants ni hi són ni se'ls espera. En canvi, els proposen formar part d'una comissió per descobrir les seves inquietuds i preocupacions, i com aportar el seu granet de sorra al govern local i a l'organització de la Festa Major.

On són els 500 addictes manifestants de les barraques? On són aquells pamflets que es van enganxar per llocs públics amb l'anunci de les barraques "no es mouen"?

Enguany, no és que es moguin, és que no hi són. Fent memòria, amb el nivell de neurones -el meu en particular és baix i força selectiu- recordo que aquelles manifestacions i actes "vandàlics" es van produir a poc més d'un mes de les eleccions municipals. Però no em feu cas, dec ser un malpensat, i ara la calor i la crisi ha provocat l'oblit dels "barrakistes" blanencs.