Grups de turistes, ahir al matí, enfilaven pel dret el camí cap al cim del volcà Montsacopa. Això no obstant, el volcà no presentava canvis respecte a les darreres setmanes a pesar que va ser motiu de debat al darrer ple d'Olot. En la sessió, la regidora d'ERC, Clara Casanovas, va apuntar "fa pocs dies el mateix alcalde ens explicava que volien fer un estudi sobre el Montsacopa i que volien donar un èmfasi al volcà, cosa que ens sembla molt bé". Va reblar "mentrestant, hi ha gent que puja al Montsacopa i que gaudeix de les vistes, però el troba deixat de la mà de Déu". Va demanar "que es matingui perquè el volcà serveixi de model per la ciutat".

La intervenció de Clara Casanovas va ser contestada pel regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (CiU), el qual va apuntar que la intenció de l'Ajuntament és coordinar el Parc Natural, l'Associació de Veïns de Sant Francesc i els propietaris per efectuar accions de millora consensuades. "Per nosaltres el Volcà Montsacopa és una prioritat social, perquè molts olotins s'hi passegen cada dia, una ruta turística i un dels actius més importants del paisatge". Va afegir que "estem fent unes normes d'ús per tal de coordinar les accions amb el Parc i els propietaris i els veïns". Va especificar la idea de posar responsables a cadescun dels agents implicates en la conservació del volcà. "Perquè al final quan et preguntes per qui és responsable de la neteja o de qui depèn la senyalització es fa difícil de saber", va dir.

Va avançar l'existència d'un projecte per millorar la part del volcà que dóna a la part de darrera del cementiri. Va condicionar aquest projecte a l'arribada d'un ajut del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi. Va explicar la idea de valoritzar la senyalització i de la creació d'horts.

Vayreda va concretar que la idea de l'Ajuntament es fer-hi "activitats, potenciar l'ambientació turística i posar en joc l'emmurallat de dalt".

Aquest estiu, l'Ajuntament fa activitats turístiques al volcà, com són sopars dins del cràter, pujades puntuals amb ase i amb patí elèctric i hi ha programada una rememoració històrica pel setembre. Finalment, Vayreda va agrair la pregunta i una carta que la regidora va publicar a la premsa comarcal.