La UGT de les Comarques Gironines organitza avui al matí una recollida de signatures a l'Aeroport de Girona per exigir la restitució immediata del servei sanitari de l'Aeroport de Girona, del qual, segons denuncia el sindicat, Aena va decidir prescindir des del passat 16 de juliol.

La recollida de signatures en contra del desmantellament de la unitat de servei sanitari tindrà lloc de 9 a 11 hores, aproximadament, al hall de l'aeroport. Els representants de la UGT aprofitaran per explicar les darreres incidències que s'han produït des de l'anul·lació d'aquest servei a l'Aeroport.

La UGT vol denunciar, així, aquesta "sobtada" decisió d'Aena i mostrar públicament el seu rebuig a la supressió d'aquest servei, que segons explicaven ahir "deixa l'aeroport sota mínims en matèria de primers auxilis". El sindicat considera que la Direcció de l'Aeroport ha suprimit l'infermeria aplicant de manera "dràstica i restrictiva" la nova política sanitària d'Aena, no per complir amb les recomanacions internacionals de l'Organització d'Aviació Civil Internacional sobre instal·lacions i disponibilitat immediata de personal per a la prestació d'assistència a passatgers, tripulacions i treballadors d'aeroports internacionals.

El sindicat també critica la direcció de l'Aeroport que hagi optat per desmantellar el servei i no s'hagi plantejat abans ajustar l'horari de prestació als dies i hores de més activitat, sobretot atenent a la mitjana de passsatgers a l'any de les últimes cinc anualitats, una dada que el sindicat considera clau per ressaltar la importància de mantenir l'assistència sanitària sobretot en hores punta, amb alta activitat i presència de públic.