Un accident tràgic ha acabat finalment de manera feliç gràcies a la bona actuació d'una patrulla formada per un caporal i una agent en pràctiques de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Roses. Els dos policies van aconseguir reanimar i salvar la vida, o com a mínim evitar greus seqüeles físiques, a un nen de 15 mesos que el matí de dilluns va caure en una piscina arran un descuit dels pares, una parella de turistes de Logronyo que estaven passant uns dies a una casa a Sant Pere Pescador.

La patrulla era a Fortià quan, a les nou i 22 minuts del matí de dilluns, van rebre un requeriment de la sala de control policial arran d'un avís efectuat a través del 112. Hi havia una emergència mèdica en una casa de Sant Pere Pescador i els agents van arribar a la porta a les nou i 33 minuts, segons van detallar ahir des dels Mossos. Eren els primers serveis d'emergència que arribaven a l'indret; el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), alertat alhora que la policia, va trigar un xic més.

La parella d'agents que van entrar a la casa van trobar-se uns pares en estat de xoc, que abraçaven i acariciaven, sense saber què més fer-hi, el cos inert d'un nen ros. Havia caigut a la piscina i l'havien tret, però no reaccionava. Els agents, però, van constatar que el nen respirava i van posar-lo cap per avall perquè escupís l'aigua engolida. Després van fer-li, per torns, massatges cardíacs i respiració boca a boca. Mentrestant, va arribar l'helicòpter medicalitzat del SEM amb personal sanitari a bord. El caporal el va fer aterrar en un camp proper de la casa. Alhora arribaven altres mossos de l'escamot responsable del rescat.

Gràcies als auxilis dels mossos, l'infant reaccionava i els metges el van poder estabilitzar per tal de traslladar-lo a l'hospital Josep Trueta de Girona. Quan arribaven, l'infant ja plorava molest i espantat; en aquest cas el seu plor va alleujar els metges i els pares, ja que significava que el nen es refeia de l'ofegament.

Ahir, segons van informar els mossos, la família ja havia pogut enviar a la patrulla una foto de l'infant rient i perfectament recuperat. Els dos mossos, que també son pares i diuen haver actuat com ho farien amb els seus propis infants, seran proposats per a una felicitació per bons serveis. Casualment, la sergent al front de l'escamot responsable del feliç rescat va ser també la que el passat 12 de gener va trobar un nadó de pocs dies abandonat en una caixa al costat d'uns contenidors de Sant Pere. Arran d'una trucada anònima, diverses patrulles de mossos van sortir disparades i en pocs minuts trobaven l'infant, que ja tenia la cara freda però estava conscient i en bon estat de salut. El petit ja ha estat adoptat.