L'Ajuntament de Tossa ha aixecat l'ordre de tancament cautelar de la discoteca Sivas que va clausurar el 23 d'agost després de les nombroses queixes dels veïns pel soroll i perquè incomplia la normativa des de feia un any. Ara, el consistori afirma que els titulars del local han pres mesures per adaptar l'activitat a la normativa vigent i han atès els requeriments municipals col·locant un limitador de volum, cosa que permet que reobri aquest cap de setmana.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich (TU) ha decretat l'aixecament del tancament cautelar de la discoteca Sivas després que "els titulars de l'activitat han pres mesures per donar compliment a les condicions fixades de l'autorització municipal", destaca. I a més, afegeix que el local se sotmetrà a un control tècnic la primera setmana de setembre per garantir definitivament que les emmissions sonores a l'ambient exterior compleixen amb la normativa vigent".

Però afegeix que des de l'Ajuntament "intentem compaginar el dret al descans i l'activitat econòmica local". I és que cal recordar que el tancament cautelar de la discoteca Sivas, situada al carrer Església, just davant de l'ajuntament, va provocar diferents aldarulls que van encrespar els ànims dels veïns afectats. I és que fins i tot va ser necessària, la intervenció de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra que van calmar els ànims.

Això va passar l'endemà del tancament, quan al voltant de les tres de la matinada van concentrar-se un centenar de persones davant de l'establiment per reclamar la reobertura del local d'oci nocturn. Això però va provocar soroll i fins tot aldarulls.

L'Ajuntament en un comunicat, afirma que fins divendres mateix al vespre va estar dialogant amb els veïns i propietaris de la zona, intentant aproximar posicions "que estan molt enfrontades", asseguren. I davant d'això, Saladich destaca que amb la reobertura del local espera que "la solució adoptada, a més de donar compliment a la normativa vigent, serveixi per reduir la tensió entre els establiments de la zona i els veïns. No deixarem de lluitar per fer compatible activitat econòmica i el dret al descans", conclou.

Cal destacar que el tancament de l'establiment ve fonamentat ja que aquest establiment històric del poble va canviar de titularitat fa un any però, l'Ajuntament va optar per l'ordre de tancament cautelar de la discoteca Sivas "per no presentar la documentació, per no prendre les mesures requerides pel consistori, fer activitats sense autorització i provocar les queixes de veïns".