Unes vint persones es van concentrar davant de l'Hospital Comarcal de Blanes en un acte de denúncia contra les retallades del Govern en el sector sanitari que va servir per engegar la campanya informativa i de denúncia de la CUP. La campanya té com a objectiu criticar el "deteriorament" de la sanitat pública i la "corrupció i mala gestió" que al seu parer s'ha portat a terme al Consorci Sanitari Maresme-Selva.

La CUP denuncia que les principals causes d'aquest "precari" estat del sector sanitari són les retallades, la corrupció i la mala gestió. Una de les membres de la CUP, Núria Llorenç, destacava ahir que "es tanquen CAP a molts municipis, fan tancar sales d'operacions a les tardes, cada cop hi ha menys llits, es reunifiquen els serveis com els de ginecologia menor, s'exterioritzen d'altres serveis o es fa pagar cinc euros per passar una nit a una cadira reclinable".

D'altra banda, la CUP també critica la gestió i els diversos "casos de corrupció"que s'han produït al consell rector del CSMS i que s'han publicat en diferents mitjans de comuniació. Per aquest motiu, la CUP van fer una crida a tota la ciutadania per assistir a la concentració en suport, el proper 27 de setembre -a la Ciutat de Justícia de l'Hospitalet de Llobregat- tot coincidint amb la primera sessió del judici de la demanda interposada contra el setmanari Cafè amb llet per part del president del Parc de Salut de Barcelona, Josep Maria Via en defensa del dret a l'honor.

Al parer de la CUP "totes aquestes polítiques responen a una estratègia premeditada amb què es pretén deteriorar els recursos públics i donar arguments a la privatització com a única mesura del manteniment del sistema sanitari".