El grup de CiU, a l'oposició de Tossa de Mar, va criticar ahir l'anunci del govern municipal de rebaixar l'IBI el 2013 en un 11% i anuncia que en el proper ple municipal demanarà que la reducció sigui del 69%, que és el que l'executiu ha augmentat aquest any. A més, critiquen l'alcaldessa per afirmar que les dificultats econòmiques actuals són herència del govern dels convergents.

Cal recordar que el Govern municipal -format per TU i PSC- va apujar l'IBI un 54% i l'Estat va introduir una altra pujada que va fer que l'increment arribés al 69%. Ara, el Govern ha anunciat que, tenint en compte la marxa de les finances municipals, es podrà abaixar l'IBI un 11% el 2013. CiU, però, considera "una farsa populista l'aprovació d'una reducció equivalent a l'increment ordenat per Rajoy, perquè Saladich manté l'augment del 54% aprovat per TU i PSC", afirmen. I anuncien que demanaran en el ple que es redueixi el 69% que es va apujar. El grup assegura que Tossa ha tingut uns ingressos extres de 3,68 milions d'euros i que són suficient com per abaixar l'IBI un 69% el proper any.

Finalment, CiU afirma que "Saladich menteixi grollerament, una vegada més", sobre les causes de les dificultats econòmiques municipals, ja que els convergents afirmen que "tenen exclusivament el seu origen en el mandat dels seus socis de govern del PSC 2003-2007 que va submergir l'Ajuntament en un estat de fallida tècnica, com va certificar l'auditoria dels comptes municipals realitzada el 2008", conclouen.