La Subdelegació del Govern de Girona ha declarat deserta la plaça que s'havia convocat com a cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona. Fonts de la Subdelegació van explicar que les candidatures presentades no s'ajustaven al perfil que es buscava i en alguns casos la designació hauria suposat desmantellar l'estructura d'un altre lloc on si funcionava.

El Govern va convocar aquestes places el passat juliol pel procediment de lliure designació mitjançant el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. El càrrec suposava un complement de 10.580 euros i estava adreçat a funcionaris del grau A1/A2.

Va ser el govern socialista que va posar en marxa, en cada Delegació del Govern, una Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona i, en totes les subdelegacions del Govern, una Unitat de Violència sobre la Dona, per tal de garantir el seguiment i coordinació de les actuacions en matèria de violència de gènere.

Inicialment es van crear 59 llocs de treball: 19 de caps d'Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona, un en cada Delegació del Govern; 33 caps d'Unitat de Violència sobre la Dona a les secretaries generals de les subdelegacions del Govern, i 7 caps d'Unitat contra la Violència sobre la Dona en les direccions insulars a Canàries i Balears. Aquestes unitats es van refprorçar el 2007 amb quinze nous llocs.

Les unitats de Violència sobre la dona desenvolupen les funcions de suport a la protecció integral de les víctimes de violència de gènere; el seguiment de les situacions de violència de gènere i la realització de l'nforme trimestral de seguiment de la violència de gènere i la resposta institucional.