La companyia aèria Wizz Air cobra des d'ahir deu euros als passatgers que pugin a l'avió amb una maleta de cabina i només es permet viatjar gratuïtament amb una bossa de mà. L'aerolínia hongaresa que es troba instal·lada a l'aeroport Girona-Costa Brava de Vilobí d'Onyar amb un vol a la ciutat de Kíev (Ucraïna) dóna així un pas més a cobrar taxes als passatgers i només deixarà pujar gratuïtament una bossa de mà o bossa de portàtil, amb un pes màxim de 10 quilos i que mesuri 42x32x25 centímetres.

La companyia de baix cost és la primera del seu àmbit que aplica aquesta política d'equipatge i de fet, Wizz Air en un comunicat lloa l'èxit d'aquesta iniciativa assegurant que «donarà lloc a un estalvi que l'aerolínia es va comprometre a compartir amb tots els seus clients». I afegeix que «seguirà incentivant els seus clients a viatjar de manera còmoda i lleugera portant només bosses petites de cabina a bord afegint nous estalvis a les tarifes baixes que ja gaudeixen més d'un milió de passatgers mensuals».

La companyia es felicita

En la mateixa línia va el gerent de Comunicacions Corporatives de Wizz Air Daniel de Carvalho, que destaca que fruit de la iniciativa «menys del 15% dels clients de Wizz Air han reservat maletes grans de cabina des de la introducció de la política a principis d'octubre», cosa que al seu parer «confirma que els consumidors prefereixen tenir la possibilitat de triar seleccionant estalviar diners i ser més ecològics i que pagar alguna quota extra per gaudir de beneficis addicionals».

Aquesta nova política de l'aerolínia no s'aplica a les reserves realitzades abans del 4 d'octubre.