L'Ajuntament de Figueres ha instal·lat un dels parquímetres a la zona del carrer Sant Pau, un senyal previ i ja ha alertat amb cartells del pintat als vials per a la zona blava, entre els que hi ha els carrers Sant Pau i Pere III, previst per aquest dimecres. Mentre això passa, la Federació d'Associacions de Veïns «SUF» de la ciutat es queixa que no se'ls ha informat del pla d'aparcaments de zona blava i verda. Els representants diuen que el consistori els va emplaçar a una reunió informativa que, gairebé un mes després, no ha arribat.

El consistori, que va presentar un ampli projecte que preveu eliminar per fases l'aparcament gratuït al centre fa unes setmanes, ja va anunciar que començaria a implementar les places al Sant Pau, Col·legi i Pere III així com a la plaça del Sol i la zona de l'hospital, tal i com constava en els acords amb l'empresa concessionària de l'aparcament de pagament de la zona. En aquests darrers dies, el consistori ja ha començat a posar-ho en marxa però la Federació denuncia «manca de respecte i d'intercanvi d'opinions entre la ciutadania». «Ara fa 23 dies que ens vam posar en contacte amb l'Ajuntament, després de veure que s'havia presentat a la premsa el pla d'aparcaments de zona blava i verda», diuen. Els van anunciar, aleshores, una reunió que, de moment, no ha arribat i que els farien arribar la documentació.

Els veïns, en peu de guerra

«A tenor del seu silenci cal arribar a la conclusió que pensen que la societat civil és curteta de gambals i no entendria a la primera els papers i és per això que no ens els van passar?», es pregunten. En aquest sentit, l'ens considera que s'ha actuat «cobrint les aparences democràtiques» i que «llavors, ja els donarem les iniciatives a preu fet i fora complicacions». Amb tot, denuncies que «es parla molt de participació ciutadana» però que en casos com aquest «no s'ha aplicat».