L'Ajuntament de Blanes acaba d'adjudicar les obres per arranjar la piscina terapèutica comarcal de l'escola d'educació especial El Ventijol i així fer que la instal·lació compleixi amb les condicions sanitàries necessàries. Ara fa nou mesos, el consistori va decidir procedir a la seva clausura principalment perquè els nivells d'humitat sobrepassaven els permesos i la temperatura de l'aigua tampoc era l'adient. Un fet que va provocar un informe negatiu del Dipsalut, ens de la Diputació que s'encarrega de la salut pública i el seu conseqüent tancament.

Les obres es preveuen començar aquesta setmana i s'han adjudicat a l'empresa de Blanes Duarte Lampisteria per 27.535,78 euros., quan el preu de sortida va ser de 40.000 euros. Segons fonts municipals, els principals treballs per a la rehabilitaió de la piscina consistiran en condicionament de la bomba de calor per tal que compleixi amb els nivells sanitaris.

També s'hi faran obres menors com ara eliminar una sèrie d'elements oxidats d'un mur de contenció; el tractament de la fusta de l'interior del vas i, finalment, la neteja i desinfecció de la piscina per posar-la a punt i poder ser utitlitzada. Quant a la reobertura, les obres s'haurien de finalitzar a principis de gener, segons fonts municipals i, per tant, es tornaria a utilitzar quan es compliria gairebé un any de la seva clausura.

La piscina terapèutica comarcal de l'escola d'El Ventijol és un equipament que no només utilitzen els alumnes escolaritzats al centre sinó que funcionava, fins al febrer, durant tot el dia donant suport fora d'horari escolar a particulars afectats per minusvalideses, a entitats com ara una sobre Fibromiàlgia i una del Parkinson, a alumnes del Patronat d'esports de Blanes, a nadons i també a usuaris que provenen de l'hospital de Blanes i hi fan rehabilitació.

La clausura de la instal·lació va provocar crítiques d'usuaris i familiars ja que és l'única instal·lació pública d'aquestes característiques que hi ha a la comarca. I això va desembocar per una banda en pressió a l'ajuntament des de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del centre i per l'altra, la dels partits polítics de Blanes demanant la reobertura. De fet, l'equip de govern del PSC que lidera Josep Marigó va acordar amb CiU en l'aprovació dels pressupostos d'aquest any fer l'obra necessària per a la reobertura de les instal·lacions i ara es culmina.

Els treballs es finançaran a través de subvencions com són uns 20.000 euros per part del Dipsalut, uns 15.000 euros aportats des del Consell Comarcal de la Selva i els 5.000 euros restants procedeixen d'un ajut que ha rebut el centre escolar El Ventijol. La qüestió del finançament és el que d'entrada va frenar la seva reforma ja que l'Ajuntament d'entrada va destacar que no hi havia presupost per poder-ho fer, però finalment s'ha aconseguit poder omplir la partida pressupostària i es farà l'obra.