L'Ajuntament de la Vall d'en Bas va mantenir, divendres, una reunió amb representants d'organitzacions ecologistes de la Garrotxa. La intenció era obtenir informació sobre els permisos de la Generalitat referents a les prospeccions de gas i de petroli al municipi. La reunió va tenir lloc després que es fes pública l'oposició a les cerques per part de grups naturalistes i del partit Iniciativa per Catalunya Verds (ICV-EUiA). La contrarietat dels opositors rau en el sistema de perforació hidràulica fracking. De moment, no se sap si l'Ajuntament de la Vall d'en Bas ha pres cap determini en referència a la demanda de permís de prospecció d'una zona situada prop del camí Ral, als límits amb la comarca d'Osona.

En tot cas la Vall d'en Bas no està en la llista de municipis que s'han compromès en la lluita contra "el fraquing" presentada per la la PAF - Plataforma Aturem el Fracking. Es tracra d'una organitzacio constituïda a Cervera (la Segarra) diumenge passat. L'organisme va sorgir d'una reunió, en la qual van participar el Grup de Defensa del Ter, el Fòrum l'Espitllera, el Grup de Defensa del Medi Natural, Ecologistes en Acció, IPCENA, Enginyers Sense Fronteres, Som lo que Sembrem , Slow Food - Lleida, Esquerra, Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya, la CUP, Solidaritat i la Unió de Pagesos. A Més, van ser-hi presents representants de l'Ajuntament d'Agramunt, tècnis de l'Administració i veïns dels pobles afectats.

La feina de la nova Plataforma és la coordinació d'al·legacions contra la idea de Montero Energy Corporation de buscar ?hidrocarburs en un territori ocupat per 40 termes municipals diferents del centre i nord de Catalunya.

La Plataforma ha fet pública la presentació d'al·legacions per part d'una dotzena d'associacions i col·lectius d'Osona, el Bages, la Segarra, l'Urgell, el Solsonès i el Segria i ajuntaments a la Direcció General d'Energia de la Generalitat de Catalunya.

A Osona, els naturalistes han aconseguit el compromís dels ajuntaments de Sant Pere de ?Torelló, l'Esquirol, Manlleu, Santa Eugènia de Berga, Muntanyola, Santa Cecilia de Voltregà. També compten amb el suport del Consell Comarcal d'Osona i del Consorci del Lluçanès. La Plataforma ha anunciat accions informatives a tot el territori afectat pel pla de prospecció.