El maig de l'any 2009 l'Ajuntament de Lloret de Mar i els propietaris de la finca de Can Juncadella -un familiar del president del Kazakhstan que a Lloret és conegut com el rus- signaven un conveni per construir un nou camí de ronda a primera línia del mar que ha d'enllaçar cala Morisca amb la cala Canyelles. Ara, tres anys més tard, no s'ha mogut ni una sola pedra i tot està encallat.

Ahir, el regidor de Medi Ambient Ignasi Riera (CiU) va donar explicacions sobre el tema a petició del grup municipal del PSC i va assegurar que malgrat el projecte presentat per la societat Finder Data -que gestiona la finca- la Generalitat no està d'acord que l'hagi realitzada una empresa especialitzada en camins de ronda, sinó que els requereix que sigui per part d'una d'arquitectura.

Amb aquest, la propietat de la polèmica finca de Can Juncadella ha entregat fins a set projectes a la Generalitat i Ajuntament i ara n'haurà d'emprendre un de vuitè. Amb tot, Riera va dir que el setè compta amb el vistiplau de totes les administracions i va lamentar no poder donar data per a l'execució de l'obra, que ha de permetre que els caminants tinguin un lloc de pas entre les dues cales, ja que en l'actualitat està tallat perquè transcorre a l'interior de la finca de Can Juncadella.

Riera finalment va criticar la lentitud del procés tal com va també va lamentar el PSC i al seu torn el Millor i va asseguar que només hi veu una resposta "és senzillament pel sistema burocràtic del país, hi ha competències de costes en totes les administracions i compliquem la realitat".

La querella al punt de mira

Tot i el tema del sender, en el ple també va planar-hi l'anunci fet la setmana passada per l'entitat ciutadana SOS Lloret sobre que la Fiscalia veu indicis de prevaricació urbanística en l'aprovació i construcció d'un xalet de luxe en la finca protegida de Can Juncadella. I de fet com va avançar Diari de Girona per aquest motiu, el Fiscal s'ha querellat contra dos tècnics que han format part del procés com són l'arquitecte municipal de Lloret i el de la Comissió d'Urbanisme de Girona.

El líder del Millor Marc Fuertes va demanar explicacions al portaveu de CiU i exregidor d'Urbanisme en temps de l'alcalde Xavier Crespo (CiU) sobre el cas mentre es debatia un punt sobre el pla especial urbanístic del Port esportiu de Cala Canyelles, zona on es troba la finca.

Un canvi de tema que no va agradar a l'equip de govern de CiU i ERC però amb tot, Fuertes va insitir de la necessitat que Valls donés explicacions. Des d'ICV, el seu regidor Javier Rodríguez Pacios també va destacar la querella i va destacar que el seu grup parlametnari quan era titular de Medi Ambient va votar no a donar llicència per fer el xalet i que "dormim molt tranquils".

Josep Valls per la seva banda també va destacar que "l'Ajuntament de Lloret està tranquil" i que des que va saltar la notícia "no s'ha rebut cap escrit d'enlloc i mantenim i defensem els serveis tècnics del municipi i d'una llicència que tenia el vistiplau d'Urbanisme, no tenim res més a dir" i finalment va criticar el grup del Millor, per al seu parer, "dir mentides, escriure-les i repartir-les per les cases de Lloret en format de butlletí", un punt que l'alcalde Romà Codina també va ressaltar.

El punt sobre la remodelació del port de Canyelles es va aprovar tot i que la polèmica sobre Can Juncadella va planar durant la major part del temps, entre des de Costes ses demana eliminar els aparcametns de primera línia de la platja així com la construcció de nous accessos des de la urbanització a la platja.