El ple del Senat va aprovar ahir una esmena en els pressupostos generals de l'Estat per al 2013 per la qual es destinen tres milions d'euros a compensar la reducció del peatge de l'AP-7 al seu pas per Girona. La proposta ha tirat endavant gràcies als vots del PP -entre d'altres grups- a les propostes de CiU, Entesa i el grup mixt per destinar a l'AP-7 l'esmentada reducció.

En realitat es tracta d'una "compensació a Autopistas, Concesionaria Española, S.A. per les reduccions de peatge a l'autopista AP-7 al seu pas per Girona". Atès que no cap augment de despesa en els pressupostos, els tres milions es detreuen d'una altra partida "a empreses privades" sense especificar "per compensar la pèrdua d'ingressos per la rebaixa de les tarifes de peatge".

El senador de CiU per Girona, Joan Bagué va considerar "positiu" que s'aprovi aquesta esmena, però ha titllat d'"insuficient" la dotació de tres milions d'euros. Va acusar el PP de "aplicar el corró" al Senat durant la tramitació dels pressupostos rebutjant totes les propostes de la resta de grups parlamentaris en una actitud "superba i arrogant", i va afegir que "els populars han portat a la cambra alta uns pressupostos inútils i que ignoren i demostren el seu menyspreu per Catalunya", va denunciar Bagué sobre l'actitud del PP respecte als comptes públics, que ara hauran de tornar al Congrés per a la seva aprovació definitiva.

CiU ja va denunciar durant la passada campanya al Parlament que "ho proposem formalment, els escrivim, ens hi reunim i ens contesten des d'un míting del PP; estic convençut que, fins i tot, simpatitzants i votants seus ho reproven", va dir el candidat de CiU, Santi Vila.

El debat del projecte de Pressupostos al Senat va començar aquest dilluns i conclourà avui després de la votació de gairebé 3.000 esmenes. Amb aquesta nova esmena, el PP assumia la segona proposta de l'oposició en la tramitació dels comptes públics al Senat. Fins l'aprovació de la compensació pel peatge de l'AP-7, el PP només havia acceptat la inclusió d'una esmena de l'oposició, d'UPN, per declarar diverses obres d'interès general.