La Guia Repsol del proper 2013 va atorgar ahir, en una cerimònia celebrada al Campus Repsol de Madrid, un sol a tres restaurants de les comarques gironines, que s'afegeixen als 17 que ja tenien aquest guardó de reconeixement per la seva cuina. Els tres nous establiments que han obtingut aquest reconeixement són El Molí de l'Escala; Sant Pere del Bosc, de Lloret; i el Compartir, de Cadaqués. Mentrestant, El Celler de Can Roca es manté com l'únic restaurant gironí amb tres sols, mentre que Les Cols (Olot), Ca l'Enric (La Vall de Bianya), Els Tinars (Llagostera), el Massana (Girona) i la Torre del Remei (Bolvir) en tenen dos.

Un dels premiats, el cuiner i propietari d'El Molí de l'Escala, Jordi Jacas, es va mostrar "molt satisfet" per l'atorgament del sol al restaurant escalenc i va remarcar que "és un reconeixement a la feina que dia a dia portem a terme a El Molí i ens esperona a continuar treballant en aquesta línia". Jacas, que va voler fer extensiu aquest reconeixement a tot l'equip d'El Molí de l'Escala, va assegurar que al restaurant s'aposta "fermament per un producte de proximitat i de qualitat". "Ho apliquem a la nostra cuina, on escollim el millor del nostre territori", va destacar.

Per la seva banda, un dels propietaris del restaurant Compartir de Cadaqués, Eduard Xatruch, va mostrar la seva alegria per un reconeixement tan ràpid a la feina feta, ja que l'establiment es va inaugurar al mes de març. "Ens fa molta il·lusió que reconeguin el treball i agraïm moltíssim que ens ho hagin donat. És senyal que alguna cosa fem bé". Xatruch també va voler destacar que tot i el guardó, "el que interessa més és que el client surti satisfet i que torni", si bé va insistir que "quan algú et diu que estàs fent les coses bé, t'anima".

La Guia de Turisme amb els Millors Restaurants ofereix informació detallada de 1.100 destins i de 2.000 restaurants. El 2013 s'aconsegueix un nou rècord, ja que hi ha 408 restaurants amb sols Repsol, 25 d'ells amb la màxima qualificació. En aquesta edició, la guia distingeix amb tres sols, la màxima qualificació gastronòmica atorgada a Espanya, els xefs catalans Jordi Cruz (Abac) i Nandu Jubany (Can Jubany), distinció que també obtenen Ángel León (Aponiente) i Juan Antonio Medina (Zalacaín). Per comunitats autònomes, el País Basc segueix al capdavant amb set restaurants amb tres sols, mentre que Catalunya i Madrid s'igualen amb sis cadascuna.