L'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir per unanimitat aixecar dues de les restriccions que havia imposat al conveni dels treballadors el passat mes d'abril. En concret, es va aixecar el concepte de productivitat i una assegurança de vida i els mateixos treballadors en conjunt decidiran quina de les dues trien. Això sí, amb un límit de 60.000 euros. La resta de restriccions al conveni que s'havien imposat es van prorrogar.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va defensar que quan es van fer les retallades al conveni ja es va "comprometre" a aixecar-les quan es pogués i que ara els resultats del pressupost a finals d'any ho permetia. En concret, va dir que el resultat dels comptes seria el previst al Pla d'Ajust perquè ja s'han cobrat els 1,7 milions d'euros de l'empresa que gestionarà les zones blaves. Per això, va dir que es poden destinar 60.000 euros al conveni i seran per la productivitat o l'assegurança de vida i que ho haurà de decidir la mesa dels treballadors.

El portaveu de CiU, Joaquim Torrecillas, va reivindicar que aquesta mesura es podia aplicar perquè havien arribat els diners del cànon de les zones blaves que s'havia aprovat amb els vots de CiU i PSC. I va afegir que tothom està d'acord amb nous ingressos, però "no en el moment de la recaptació". Des d'CV-EUiA, el regidor Paco Martínez, va destacar que el grup hi estava a favor, però que 60.000 euros per més de 200 treballadors era només "un aguinaldo" i va afegir que l'aixecament no compensava totes les retallades que han hagut de suportar els empleats municipals. El portaveu del PP, Salvador Tordera, va afirmar que el "personal és el menys indicat per pagar la crisi" i va demanar que "s'acabi amb el conveni".

Marigó va explicar també -com havia avançat Diari de Girona- que si els ingressos evolucionen com està previst, que es creu que sí, el Govern municipal estarà "en condicions de pagar la productivitat del 2011" als treballadors de l'Ajuntament al gener. Aquest concepte encara se'ls devia i pujaria a uns 180.000 euros, segons va destacar Marigó.

Per altra banda, després que s'hagués deixat sobre la taula en dues ocasions, l'alcalde va anunciar ahir que retirava definitivament el punt de la subrogació de dos treballadors del consorci Costa Brava-Illa de Blanes a la plantilla de l'Ajuntament, perquè no tenia "majoria absoluta". "És un acord delicat i demanava el màxim suport. Reclamava una majoria absoluta que no hi és", va destacar Marigó, que va afegir que hi havia "els informes jurídics necessaris i eren favorables". Aquestes dues persones, doncs, aniran a l'atur.

També es van aprovar definitivament les ordenances fiscals per a 2013 i les noves tarifes de l'aigua. En aquesta darrera, es va afegir una modificació "per evitar la picaresca" en les baixes temporals. Per últim, es va aprovar una moció d'ICV per estudiar mesures per gravar als pisos buits de Blanes i una altra per intentar fer de la ciutat lliure de desnonaments.