Entre foragitar un ocupa de casa i un intent d'assassinat hi ha sis apunyalades de diferència. Abdellatif Moussaoui va negar ahir al tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona que hagués clavat sis ganivetades a un compatriota en ple carrer Major de la Jonquera, el 18 de gener de 2012, i va reiterar que aquella tarda només havia fet fora del pis de la seva parella la persona que, suposadament, s'hi havia instal·lat il·legalment.

El seu relat no concorda amb els fets descrits per la víctima i les declaracions dels testimonis i policies que van encarregar-se de l'assumpte tampoc ajuden l'acusat. En primer lloc perquè cap va veure que dins el pis hi hagués un ocupa tot i que sí hi van trobar la porta forçada i a l'acusat en el seu interior. En segon terme, perquè tothom va relacionar-lo amb la persona que duia el ganivet quan va intentar entrar dins el bar El Rincón Latino, on s'havia refugiat l'agredit. I en última instància perquè en el moment de ser detingut va deixar anar un "jo no he fet res" abans que ningú li expliqués el motiu de la visita policial. Durant el judici d'ahir va voler matisar aquest aspecte indicant que la frase era en referència a l'ocupa i no a la víctima.

Per aquestes raons, la fiscalia i l'acusació particular van mantenir la petició d'onze anys de presó per a l'acusat al temps que buscaven invalidar els informes pericials que la defensa pretenia utilitzar per aconseguir atenuants per al seu client en el supòsit d'una sentència condemnatòria. L'estratègia de les acusacions es fonamentava en referenciar com els esmentats informes no podien considerar-se proves objectives que permetessin acreditar addiccions ni problemes psicològics de l'acusat en tant que només es van elaborar amb declaracions seves.

La defensa, exercida pel lletrat Jaume Pararols, va reclamar al tribunal l'absolució del seu patrocinat partint del fet que aquest va negar les acusacions i que el ganivet que es va trobar a les bústies del bloc de pisos on va detenir-se l'acusat no tenia restes de sang i ahir tampoc va aparèixer com a prova de convicció.