La nova zona industrial de Santa Pau, al costat del pavelló, ja està senyalitada i alguns dels primers equipaments instal·lats. La previsió és que abans de l'estiu la urbanització estigui en un estat avançat. Es tracta de la concreció de la primera obra d'urbanització de Catalunya feta gràcies a un pagament en parcel·les. El municipi pagarà les obres amb el lliurament de 3 parcel·les a l'empresa adjudicatària de l'obra, EXSA Excavacions i Pintures. El valor estimat és de 90.000 euros per cadescuna.

El global de les obres té un valor aproximat de 600.000 euros. Arran de l'inici de la crisi econòmica, l'Ajuntament no podia afrontar una quantitat tan elevada. Va ser quan l'equip liderat per l'exalcadessa, Esther Badosa, va proposar la idea de pagar amb parcel·les la urbanització. La intencionalitat va ser rebutjada per la Cambra de Contratistes de Girona que hi va presentar al·legacions. La idea de l'Ajuntament estava fonamentada en experiències similars a València i l'Aragó. Això no obstant, la legislació catalana no ho admetia i el polígon va quedar aturat.

L'aprovació de la llei Òmnibus, destinada a facilitar les accions per la millora econòmica, va desencallar el projecte. Ara, ja hi ha emreses interessades per fer naus a les parcel·les i n'ha quedat una per a l'Ajuntament.

Les naus tindran una superfície de 400 metres quadrats i queden pendents 4.000 metres quadrats més de la segona fase que l'Ajuntament disposarà per fer més naus industrials o deixar l'espai a punt per si una empresa s'hi vol instal·lar.

De moment, no hi ha constància que d'altres ajuntaments catalans hagin seguit la bona experiència començada pel consistori de Santa Pau.