La direcció d'Unió Democràtica a les comarques gironines està tractant de retardar la tramitació de diferents baixes de militants històrics que s'han produït a Salt arran del cas Torramadé. Segons fonts de la formació nacionalista, entre les baixes es troben alguns afiliats que s'haurien enfrontat a l'encara president de la Diputació per motius diversos. També n'hi ha d'altres que van aprofitar el resultat electoral per carregar contra Duran Lleida i plegar del partit. En tots els casos, la direcció democristiana està esperant a la resolució final del conflicte amb Jaume Torramadé per poder recuperar la confiança dels militants.

La denúncia per presumpte assetjament de l'exassesora Minerva Amador, també presidenta del col·lectiu d'Unió a Salt, va obrir una crisi que ha suposat diversos enfrontaments personals i posa en relleu la debilitat de l'organització. Ara la direcció dels democristians a les comarques gironines es planteja el sistema per reconstruir l'entitat de Salt, on fa gairebé 17 anys que té el control Jaume Torramadé.

El mateix Torramadé va trucar a diversos militants amb to amençant per evitar que continuessin comentant el cas en espais públics o a les xarxes socials.

L'alcalde de Salt va ser apartat del càrrec de president d'Unió després del seu intent de tornar a recuperar el control de la Diputació en el ple de pressupostos. A més ja havia estat apartat temporalment a l'espera de la resolució judicial del cas del pressumpte assetjament i la suposada extorsió.