Unes 500 persones fan una marxa lenta a peu per la carretera de la Vergonya per criticar l´alta perillositat de la via i reclamar un nou traçat

Els manifestants han recorregut dos quilòmetres i han tallat la circulació de la via en els dos sentits durant més de mitja hora

 12:50  
Els 500 manifestants han recorregut dos quilòmetres de peu i han tallat la circulació de la N-141e en els dos sentits.
Els 500 manifestants han recorregut dos quilòmetres de peu i han tallat la circulació de la N-141e en els dos sentits. ACN
 MULTIMÈDIA

BESCANÓ / ACN Unes 500 persones han fet una marxa a peu per la carretera N-141e des de la sortida de Bescanó (Gironès) fins a Montfullà on ahir una jove, veïna de Bescanó i de 18 anys, va perdre la vida en un accident de trànsit. Aquesta mobilització, organitzada per la plataforma Carretera de la Vergonya, ha volgut criticar l'alta sinistralitat, la perillositat d'aquesta via i demanar un nou traçat que aturi el degoteig constant d'accidents. Els manifestants - membres de la plataforma, veïns de poblacions gironines properes i familiars de la víctima mortal- han recorregut a peu dos quilòmetres, han tallat la circulació de la via durant més de mitja hora i han fet un minut de silenci en record de la víctima.

La marxa lenta ha començat a un quart d'onze del matí i durant més de mitja hora ha tallat la circulació en els dos sentits de l'N-141e dins del terme municipal de Bescanó. Els manifestants han sortit des de l'aparcament del Novavenda - situat a l'entrada de la població de Bescanó- i han arribat fins al punt on ahir, divendres, una jove de 18 anys i veïna d'aquesta localitat gironina va perdre la vida en un accident de trànsit. Els assistents eren membres de la plataforma 'Carretera de la Vergonya', veïns de Bescanó, Amer, Anglès o Bonmatí i familiars de la víctima mortal. Entre ells es trobava l'àvia de la jove que s'ha mostrat molt emocionada durant tot el recorregut.

L'acte volia servir com una mostra de rebuig després de la nova mort que ha ocorregut en aquesta carretera. Des de la plataforma organitzadora han criticat l'alta sinistralitat d'aquesta via, el seu mal estat, la perillositat i han insistit en la necessitat de fer un nou traçat per l'N-141e. "Cada dia hi ha accidents, la carretera és massa estreta, no està ben feta i els ciutadans patim les conseqüències", ha explicat un dels membres de la plataforma, Albert Roura.

L'entitat ha llegit un manifest abans d'engegar la marxa lenta on han criticat que els ciutadans que passen per aquesta via estan "totalment oblidats" i ha recordat que porten més de 30 anys demanant un nou traçat més segur. "Quan no hi havia crisi, no es feia res i ara l'excusa és la situació econòmica. Senyors polítics, exigim solucions, paguem els nostres impostos i volem un tracte just i digne", ha ressaltat Roura durant la lectura del manifest reivindicatiu.

L'acte ha comptat amb la presència de polítics com l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, i també amb la persona que va anomenar l'N-141e com la "carretera de la vergonya", Emili Moner, el qual ha lamentat "la manca de voluntat política" per arreglar aquesta via. "Ara fa més de 30 anys ja criticàvem que era una carretera molt perillosa i, tot i els nostres esforços, no s'ha fet res per arreglar-ho", ha comentat emocionat, amb les llàgrimes als ulls.

Els manifestants han recorregut dos quilòmetres a peu carregant una pancarta on es podia llegir 'Carretera de la Vergonya. Nou traçat ja!". L'acte s'ha allargat fins gairebé les dotze del migdia tot i que els manifestants han decidit tornat pel carril bici situat al costat d'aquesta via per no causar més molèsties als conductors que volien circular per la carretera. Segons la plataforma, ara fa tres anys, una altra veïna de Bescanó també va perdre la vida en un accident de trànsit en el mateix punt quilomètric on ahir va morir la jove de Bescanó.

Enllaços recomanats: Premis cinema