El cens d'ocells aquàtics hibernants de l'estany de Banyoles d'aquest 2013 ha registrat més de 2.000 exemplars. Segons va informar Limnos, aquest any els resultats han estat molt positius ja que mostren una estabilitat de les espècies més habituals com les fotges, les polles d'aigua, els esplugabous i fins i tot un augment en espècies com els ànecs collverd.

Un any més, aquest gener s'ha realitzat el cens d'ocells aquàtics hivernants a totes les zones humides de Catalunya. Aquests censos permeten tenir una estimació ?aproximada del total dels ocells d'una regió o d'un país, i està coordinat per diferents entitats a nivell internacional.

Una de les espècies censades més interessants ha estat el morell de plomall, un ànec capbussador, molt escàs que no es censava a l'hivern des de 1997. Les llacunes de Can Morgat han permès censar l'ànec griset, els ànecs xarxet, becadells i cabussets molt escassos a l'estany abans de la creació d'aquestes llacunes. A la zona urbana destaca l'observació d'espècies molt boniques, però que tenen el seu origen en animals segurament escapats de la captivitat, com son el cigne comú.