L'endemà d'un dels inicis de pelegrinatges més massius que recorden els veïns de Tossa de Mar i de la comarca -amb 1.716 seguidors-, el Pare Pelegrí va retornar fins a la localitat costanera per complir el Vot. El Pare, enguany Sebastià Dilmé Ribes, de 46 anys i fill de Tossa, entrava quan es feia fosc al seu poble en el moment que començaven a repicar també les campanes de l'ermita dels Socors, com marca la tradició.

Dilmé no va entrar sol al poble en direcció a la capella sinó amb els pelegrins que l'havien seguit des de dissabte i recorregut els 80 quilòmetres que separen -anada i tornada- Tossa i Santa Coloma de Farners. En total, 466 persones van fer el trajecte de tornada amb el Pare Pelegrí. De bon matí, havien sortit de Santa Coloma, després de la celebració d'una missa i tot seguit, emprès el trajecte de tornada que els va conduir fins a Tossa.

Un itinerari de 40 quilòmetres i amb aturades en diferents punts coneguts, sobretot per poder fer els seus àpats, com ara les Marllorquines, l'esplanada del Molí, Can Garriga, entre d'altres indrets. Després d'aquest dur trajecte, com demostraven molts pelegrins descalços en arribar a Tossa per complir amb el Vot del poble i que perdura de generacions en generecions, al voltant de les set del vespre van acabar entrant a la vila de Tossa. Un cop aquí es van aturar davant l'hospital de Sant Miquel -actual casa de cultural- on l'alcaldessa Gisela Saladich els va rebre així com el Síndic abans de ?seguir en silenci fins l'ermita.

Ja davant del temple, tots els pelegrins van començar a resar el rosari i la multitud que els havia donat la benviguda a la vila es va anar congregant al voltant de l'ermita. I és en aquest punt del trajecte, on es va fer públic el compliment del Vot a través de boca del Síndic i just després que sonés la cançó dels Pelegrins que va entonar el poble i que va fer reviure la promesa de fa 500 anys.

Després, els pelegrins van emprendre una processó final cap a l'església parroquial -on només poden participar els homes del poble-, i on es venerava la imatge de sant Sebastià, carregada fins a la capella de l'església de Tossa. Mentre va durar el trajecte i amb la foscor de la nit, els pelegrins i veïns de Tossa van encendre ciris que il·luminaven els passos dels protagonistes del pelegrinatges i que va acabar a la plaça del temple amb l'arriba del Pare Pelegrí.

La presència de molts veïns de la comarca va ser nombrosa a l'arribada del Pare Pelergrí a Tossa i tampoc se la van voler perdre autoritats del país com ara el delegat del Govern català Eudald Casadesús i el representant de la comarca, el president del Consell comarcal Robert Fauria, així com també el president del Patronat de Turisme Costa Brava. Enguany per part del Bisbat, hi va ser present el bisbe emèrit Carles Soler.