Albert Plana o Maria Rosa Vila, aquests són els dos noms que tant l'equip de govern de CiU d'Amer com la militància tenien dimarts a la nit sobre la taula per substituir a l'alcaldessa Alba Serra. Si bé inicialment semblava que tot s'havia decidit durant el dimarts a la nit apostant per Plana, finalment el grup municipal de CiU es va seguir reunint ahir durant tot el dia per prendre una decisió que marcarà el futur de l'ajuntament d'Amer .

Així doncs, a poques hores del ple on Alba Serra dimitirà d'alcaldessa encara no està clar qui la rellevarà malgrat totindica que Plana serà l'escollit. Amb tot, el grup de CiU ahir interrogat per saber qui hi haurà al capdavant del govern: diferents membres van assegurar que havien fet un pacte de silenci per tal que sigui la mateixa Alba Serra qui digui avui el relleu.

Cal recordar que Albert Plana, número set de CiU a les eleccions del 2011 té més possibilitats perquè comptaria amb el clar suport de l'exalcalde Narcís Junquera. Però en canvi hi ha desavinences entre membres del govern i la militància que aposten per Maria Rosa Vila. Aquesta, ahir va declinar fer cap tipus de declaració i va recordar que ella havia estat ja regidora en l'anterior mandat i que ara en canvi, a la llista havia ocupat l'últim lloc. Amb tot però tampoc va voler explicar si era l'elegida o no per substituir Serra. I Plana per la seva banda, va ressaltar que la reunió de dimarts a la nit havia acabat la matinada i que la decisió semblava presa. Un fet però que d'altres fonts del partit van negar. La reunió per decidir el futur alcalde o alcaldessa d'Amer es mantenia abans de tancar l'edició.

Tant si acaba essent Plana com Vila els substituts de Serra, Amer es queda sense l'alcaldessa que van elegir els votants el maig de 2011 després de 19 mesos al càrrec. Si bé ella ha comunicat al govern que deixa el poder per temes personals, cal recordar que Serra ja va relatar que volia plegar als membres del seu partit i l'agrupació local de CiU l'octubre, després de declarar com a imputada als jutjats de Santa Coloma per no haver fet cas als requeriments del Govern per la il·legalitat del bloc de 76 pisos amb llicència nul·la d'Amer, un fet que ha marcat el seu futur. Una decisió que ja va avançar la tardor passada Diari de Girona i que va provocar l'inici de la cerca del relleu a Serra que per ara sembla complicat trobar.

Per ara, tot apunta que avui a les sis de la tarda, Alba Serra en explicar els motius de la seva renúncia serà qui anunciarà el seu relleu. Però també podria passar que no fos així ja que Amer no es quedaria sense batlle sinó que es produirà automàticament un relleu, que recaurà a les mans de l'exalcalde Narcís Junquera, almenys durant dotze dies, que és quan s'hauria d'investir el nou batlle ja que ell no voldria ocupar el càrrec tot i que seria l'opció natural essent el primer tinent d'alcalde.

Junquera va ser alcalde per últim cop el 2010 quan va presentar una moció de censura juntament amb Independents d'Amer -grup liderat pel polèmic batle Joan Güell- i que va suposar treure de l'alcaldia el republicà Xavier Targa, que era és cap de l'oposició.