L'empresari italià Rinaldo Muscolini assegura que no ha renunciat "en cap moment" al dret de compra de la finca Torre Mornau, situada al parc dels Aiguamolls de l'Empordà. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha afirmat aquest dissabte que el comprador s'havia desdit del projecte per manca de finançament i que per tant se cedirien part dels terrenys protegits. Tot i així, Muscolini ha explicat en un comunicat que li han sorprès les declaracions del conseller i ha dit que vol parlar directament amb els responsables de l'Incasòl per conèixer els detalls d'una decisió que ha qualificat d'"uilateral". "A dia d'avui desconec aquesta decisió perquè jo no he renunciat a res", manifesta.

Segons ha anunciat Vila, el Govern ha decidit cedir una part dels terrenys protegits a la Xarxa de Custòdia del Territori (xct) i possiblement una altra part a altres entitats ecologistes. Muscolino s'ha mostrat "sobtat" per les declaracions de Vila i ha afegit que divendres mateix el Departament de Territori es va posar en contacte amb ell per demanar-li una reunió per tal de parlar sobre "les alternatives al procés de compra".

Segons han explicat fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat a l'ACN, s'ha iniciat el procés de rescissió del contracte amb Muscolini per incomplir el termini del pagament del desembre. Tot i així, les mateixes fonts han assegurat que no es buscarà cap altre comprador i que en canvi se cediran part dels terrenys.

Muscolino va signar els drets de compra de la finca el 18 d'octubre passat després que l'Incasòl la posés a la venda per eixugar part del seu deute. El preu de venda de l'espai era de 2,5 milions d'euros i el propietari va decidir que adquiriria la finca mitjançant la fórmula de subscripció popular, és a dir, amb les aportacions de particulars o entitats que volguessin treballar per la protecció del territori.

Muscolino ha avançat a la carta que la setmana que ve el col·lectiu 'Salvem la Torre d'en Mornau' donarà a conèixer els detalls del seu posicionament.