Disputa per la tala d´arbres a la Ciutadella

El PSC ho qualifica de "salvatjada" i l'alcalde, Carles Pàramo, els recorda que ells van defensar el pla que ho permet

 08:49  
Un dels espais de la Ciutadella on han talat nombrosos arbres.
Un dels espais de la Ciutadella on han talat nombrosos arbres.  montseny empordà

C.VILÀ Una tala d'arbres a l'entorn de la Ciutadella enfronta el govern (CiU-PP) de Roses i l'oposició (PSC i GdP) que han demanat explicacions per conèixer l'abast de la tala i el motiu. L'alcalde, Carles Pàramo, culpa els socialistes perquè assegura s'està complint un pla de 1993 al qual ells van donar el vistiplau, però alhora defensa que només es retiren els indispensables per motius com el mal estat i que millorarà la imatge del monument.

De "salvatjada" va qualificar el regidor del PSC, Paco Martínez, la tala d'arbres portada a terme pel govern. El regidor, al ple celebrat dilluns, va demanar explicacions sobre un pla de jardineria del febrer de 2012 que preveuria aquesta actuació i va demanar quants arbres han resultat afectats i el cost, entre altres qüestions. Des de Gent del Poble, el regidor, Francesc Giner, també va demanar al govern el motiu pel qual s'han eliminat els exemplars talats. L'actuació va sorprendre alguns veïns i ha generat cert debat al carrer.

L'alcalde, Carles Pàramo, visiblement molest per les intervencions de l'oposició va fer una llarga exposició sobre els motius que els han portat a esponjar la massa arbòria.

Es va remuntar al 1993 quan es va redactar el Pla Director de la Ciutadella de Roses i va recordar als socialistes que "tu mateix vas proposar al POUM una fitxa que fa referència que mentre no s'aprovi el Pla Especial Urbanísitc, serà d'aplicació el Pla Director de la Ciutadella del 1993". Per tant, el govern actual manifestava que havia hagut de complir amb això. "S'ha fet en un pla aprovat el 93 i que el POUM ens obliga". "I què diu el Pla", deia Pàramo, doncs, entre moltes altres coses, un esponjament dels espais en alguns punts tant per crear zones més d'esbarjo com per fer més visibles elements de la Ciutadella. Per Pàramo, les preguntes del PSC "són improcedents". Tot i assegurar que s'hi veien obligats, el batlle va acabar defensant l'actuació que assegura és més moderada que la plantejada el 93 i que va remarcar que si es tenia "una mica de paciència" quan s'hagués finalitzat "aconseguirem espais magnífics que seran un orgull pel poble de Roses".

Respecte a la tala, va especificar que s'ha fet una selecció de cada exemplar. També va recordar que no tots els veïns hi estan en contra. Respecte al cost, l'alcalde va ?manifestar que se n'informaria per poder contestar. Una altra ?actuació relacionada amb arbrat s'ha portat a terme al Mas Oliva amb els pins. A preguntes de Giner, el ?regidor Josep Maria Mas Blanhc va explicar que el 92% dels veïns van estar d'acord a retirar alguns dels exemplars de la urbanització i s'ha fet una petita actuació. De ?moment, s'han eliminat els que ?aixecaven la vorera i alguns ?exemplars més per alinear un carrer.

Comarques

Un home pateix una parada cardíaca durant la 44a Travessia de Sant Feliu

Un home pateix una parada cardíaca durant la 44a Travessia de Sant Feliu

Un home de 45 anys va patir ahir una aturada cardíaca mentre participava a la 44a Travessia de...

Cantallops s´agermana amb l´Albera (Rosselló)

Cantallops s´agermana amb l´Albera (Rosselló)

Representants de Sant Joan de l'Albera, Rosselló, van participar ahir a la Festa Major de...

Una acció pro-referèndum tapa una obra de Lluís Roura al municipi de Porqueres

Una acció pro-referèndum tapa una obra de Lluís Roura al municipi de Porqueres

Alguns veïns del poble no veuen bé que propaganda d'una determinada opció política serveixi per...

El sector turístic acaba l´agost amb xifres d´ocupació similars a les de l´any passat

El sector turístic acaba l´agost amb xifres d´ocupació similars a les de l´any passat

Únicament els apartaments de lloguer esperen tancar la temporada amb un increment respecte al...

«És molt dur viure sense ser qui realment ets»

«És molt dur viure sense ser qui realment ets»

Denuncia patir l'assetjament i la discriminació diàriament, actituds que no aturen la...

Enllaços recomanats: Premis cinema