L'excap de gabinet del president de la Diputació, Josep Maria Bros, va assegurar a la comissió d'investigació que els informes encarregats a Rafael Entrena eren necessaris. Malgrat la existència d'un informe anterior, que la Diputació tenia en el seu poder, segons va declarar Bros, era necessari aclarir la situació jurídica de les subvencions que rebien les companyies aèries.

El passat octubre, Torramadé i el seu cap de de gabinet, Josep Maria Bros, van fer un encàrrec al despatx de Rafael Entrena. Es tractava de redactar un "dictamen" sobre la possibilitat de "finançament de companyies aèries que puguin operar a Girona", per l'import de 19.360 euros. La despesa es va imputar al DipLab, un organisme creat pel mateix Torramadé i que ha estat criticat fins i tot pel mateix grup de CiU perquè no ha complert amb la feina encarregada durant el 2012.

El despatx d'Entrena enviava una carta a Josep Maria Bros per explicar-li en què consistirien els treballs i quina seria la fórmula de pagament. Entrena proposava fer reunions, estudiar els antecedents, la legislació i la jurisprudència. També es comprometia a fer una exposició de les conclusions del dictamen.

Segons va informar el president accidental de la Diputació, Miquel Noguer, el mateix 7 de desembre es va entregar l'informe de Rafael Entrena sobre les companyies aèries. El també alcalde de Banyoles va informar que Jaume Torramadé havia signat l'ordre de pagament però que encara no s'havia portat a terme l'execució del pagament.

Durant la crisi pel cas Torramadé també es va saber que la Diputació ja havia pagat 17.500 euros al juny per un altre informe sobre el mateix aspecte.