Cinc instituts gironins que imparteixen Formació Professional , el Narcís Monturiol (Figueres), el Sant Feliu de Guíxols, el Serrallarga (Blanes), l'Abat Oliba (Ripoll) i el Santa Coloma de Farners de la Selva, rebran material de l'empresa Schneider Electric perquè els seus estudiants hi facin pràctiques.

Aquesta companyia ha subscrit un conveni de col·laboració amb el Departament d'Ensenyament que es concretarà en material valorat en 1,6 milions d'euros per a trenta instituts catalans. La finalitat d'aquests elements és la realització de pràctiques de distribució elèctrica per controlar les instal·lacions en llars, edificis i indústries. I els seus usuaris seran alumnes de cicles relacionats amb els àmbits de l'energia, l'electricitat i l'eficiència energètica.

Els acords entre Ensenyament i Schneider Electric es vénen repetint des de fa tretze anys, temps durant el qual aquesta empresa ha elaborat materials didàctics, tant teòrics com pràctics, per a alumnat de cicles formatius de grau mitjà i superior. En el marc d'aquesta cooperació, la companyia també ha participat en projectes d'investigació i desenvolupament, ha impartit tallers i seminaris, i ha format docents. Ensenyament també ha remarcat que Schneider Electric disposa d'un institut elèctric de formació, col·labora amb una quinzena de centres educatius catalans i disposa de convenis a través dels quals forma becaris i tutela projectes finals de carrera.

Implicació empresarial

El Departament d'Ensenyament busca la implicació del sector empresarial, tal com s'exemplifica en l'institut Montilivi de Girona, que compta amb material i suport de diverses empreses -especialment del territori.