El grup de l'oposició Alternativa per Llagostera (AxLl) va denunciar ahir que l'equip de govern de CiU està utilitzant el Pla Estratègic de Desenvolupament Local per promoure de forma encoberta un projecte per planificar una nova zona industrial a la zona de Can Boada, a les afores del municipi. Aquests són uns terrenys que són copropietat de la societat mercantil Agrícola Mas Boada SL i de l'Incasol, que el 2009 ja va proposar ubicar-hi una àrea comercial. Des de llavors, però, no s'ha produït cap avanç. L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaría, va negar ahir que s'hagi parlat de Can Boada en l'elaboració del Pla Estratègic, i va lamentar que l'oposició intenti tornar a treure un assumpte que està aturat només per "confondre la gent".

El 2009, l'Incasol va manifestar la seva voluntat de promoure el desenvolupament econòmic de la zona ubicant una zona comercial en aquests terrenys, i va presentar un estudi a l'Ajuntament. El consistori, fins i tot, va arribar a plantejar-se la possibilitat de desenvolupar aquest sector juntament amb un altre que ja havia estat requalificat a industrial i residencial, el sector SUD-12, més conegut com la zona de Mas Roig. El plantejament, però, no va anar més enllà, i de fet l'Incasol no ha tornat a donar senyals de voler avançar amb el projecte.

Ara, però, AxLl denuncia que és l'Ajuntament qui vol promoure'n el desenvolupament industrial, i que ho està fent a través del Pla Estratègic de Desenvolupament Local. Segons el grup de l'oposició, en la tramitació d'aquest pla ja s'ha valorat positivament "la disposició de terrenys on poder plantejar la ubicació d'activitat industrial [...] on és possible el plantejament d'actuacions estratègiques importants". El grup de Lluís Postigo afirma que s'està parlant de Can Boada, alhora que també es planteja "la necessitat de superar les limitacions del polígon industrial actual, apostant per la indústria com un sector determinant del desenvolupament local".

AxLl denuncia en canvi que en els documents no es parla del fet que el POUM actual ja preveu el desenvolupament de 36,2 hectàrees dels sectors SUD-11 i SUD-12 per a usos industrials. En aquest sentit, el grup de l'oposició afirma que ara s'està "treballant discretament, sense fer soroll" per preparar el terreny i tenir la tramitació avançada per quan hi hagi disponibilitat econòmica per ?desenvolupar aquests projectes. "Quan menys ens ho esperem ens trobarem amb la sorpresa que això en realitat és una demanda de la població", ironitzaven des d'AxLL.

Decepció per l'alcalde

El batlle de Llagostera, Fermí Santamaría, va afirmar ahir que amb aquestes afirmacions l'únic que s'intenta és "tergiversar-ho tot". L'alcalde va explicar que Can Boada continua sent copropietat de l'Incasol i de la societat Mas Boada, i que l'Ajuntament no hi ha de promoure cap projecte. En aquest sentit, a més, va apuntar que ja fa temps que tot està aturat, sobretot tenint en compte la situació que travessa actualment l'Institut Català del Sòl. "És una afirmació totalment infundada", va sentenciar, afirmant que en l'elaboració del Pla Estratègic no s'ha parlat d'aquest projecte. Santamaria va lamentar també que s'obviï que el projecte de reparcel·lació per tirar endavant el polígon industrial del sector SUD-12 sí que està avançat. "Haurien de tenir més cura, només estan intentant confondre", va assegurar.

L'alcalde va recordar també que en tot cas es pot parlar de tot demà en l'acte que s'ha convocat per exposar el Pla Estratègic davant dels veïns, un acte al qual en principi assistiran els grups de l'oposició. La sessió comptarà amb la participació de Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política UAB, i la presentació de la situació socioeconòmica anirà a càrrec del sociòleg Gerard Quiñones de la consultora Neòpolis, encarregada de la redacció del Pla.