Lloret de Mar ha decidit incrementar la vigilància i els patrullatges policials a les urbanitzacions del municipi amb l'objectiu d'intentar evitar possibles assalts violents davant l'augment que hi ha hagut d'aquests casos en poblacions de la Costa Brava centre les darreres setmanes. Així ho va explicar el regidor de Governació, Jordi Martínez, que també va posar de manifest que s'han començat a fer controls estàtics a les entrades del municipi a diferents hores del dia per identificar possibles sospitosos.

Martínez va explicar que des de principis d'any la policia local de Lloret i els Mossos d'Esquadra treballen conjuntament per evitar que es puguin produir aquest tipus d'assalts violents a les urbanitzacions del municipi. En aquest sentit, s'han posat en marxa diverses actuacions paral·lelament. Per una banda, s'han començat a fer patrullatges policials a les urbanitzacions del municipis i controls a les entrades d'aquestes. "Diàriament es fan uns tres controls a urbanitzacions de Lloret", va comentar Martínez, que va reconèixer que es fa difícil un control més exhaustiu, perquè Lloret té unes 40 urbanitzacions. Va especificar que els controls es fan sobretot durant el vespre, la nit i la matinada.

El regidor va explicar, a més, que, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, també s'estan fent "controls estàtics" a diferents hores del dia a les entrades de Lloret. En aquests controls, "s'intenta identificar persones" i es demana la documentació dels cotxes que es van aturant. A més d'aquests dos tipus de controls, Martínez va anunciar que també tenen alguns cotxes camuflats de la policia que es passegen per les urbanitzacions i contribueixen a intensificar la vigilància per evitar assalts violents.

Martínez va anunciar, doncs, que tot aquest patrullatge mixt entre policia local i Mossos i els controls als accessos es continuarà fent els propers mesos fins que no es cregui que el "perill" per aquest tipus d'assalts no hagi disminuït, va comentar Martínez. Caldrà veure com evoluciona aquesta pràctica, però de moment continuaran els controls i les patrulles, va afirmar Martínez.

Segons va explicar el regidor, fins al moment, no s'ha produït cap assalt d'aquest tipus a les urbanitzacions de Lloret, tot i que sí que va reconèixer que hi ha hagut robatoris en algunes cases abandonades a urbanitzacions del municipi.

Cal destacar que el 2012, a Catalunya el nombre d'assalts violents a domicilis s'ha incrementat un 6,6%. I la província de Girona és on més van augmentar aquest tipus de pràctiques, passant de 38 assalts el 2009 als 54 de 2012.