El grup del PSC de Lloret de Mar va emetre ahir un dur comunicat que carrega contra el Millor i també contra CiU. Els socialistes defensen que mai s'han oposat a cap pacte polític a la localitat i que el Millor realment no vol que prosperi la moció de censura i governar la vila. "Marc Fuertes no vol una moció de censura, no vol governar, ja que no té equip ni projecte per Lloret de Mar. Es va presentar en un afany venjatiu, que esperem que acabi solucionant-se aviat perquè els que volem treballar per Lloret ho puguem fer",va afirmar ahir el grup socialista en el comunicat. També critiquen CiU pel seu "immobilisme i falta de transparència".

De fet, els socialistes amb Fuertes van més enllà i defensen que si governés s'acabaria el projecte que té: "Governar seria el final de la utopia Fuertes, del Bicing, xecs nadó, dels pisos a 200 euros... Seria la fi de la mentida del Sr. Fuertes, el descobriment que el Millor només és, quan va a la contra". A més, creuen que el líder del Millor "tindrà un problema el dia que els regidors que li fan seguidisme hagin de parlar, discutir i arribar a acords" perquè ell els "acapara". També afirmen que "Fuertes mai ha plantejat al PSC una moció de censura" i que l'anunci en el ple de divendres va ser "una reacció del grup el Millor nerviosa i desafortunada".

Els socialistes també critiquen en el comunicat l'actitud del Govern de CiU. "Volem manifestar el malestar general i també nostre per l'immobilisme i falta de transparència de Convergència, que en res ha canviat al govern Crespo de les passades legislatures i que ara en veiem les conseqüències", afirmen en el document i afegeixen que aquesta actitud "ha fet créixer un sentiment d'odi cap a ells, que Marc Fuertes ha sabut canalitzar molt bé". Els socialistes defensen que amb l'actitud dels dos grups majoritaris "no ha canviat res" i que "a CiU ja li va bé tenir algú com Fuertes. Així tenen excusa per ser opacs i inoperants". A més, acusa el Govern d'haver deixat de fer feina.

També reiteren que la veritable voluntat del Millor és "destruir". "Fuertes no vol pactar res, ni amb el PSC, ni amb ningú, i per això dinamitarà qualsevol tipus d'acord. D'aquí ve que s'hagi afanyat a desprestigiar el grup municipal socialista i a llençar falses acusacions, en un intent de trencar qualsevol acord", carreguen amb contundència.

Malgrat tot, però, els socialistes no descarten cap tipus de govern a Lloret: "Vist la incapacitat i negativa de Fuertes d'arribar a acords, i la negativa de CiU ha fer canvis, el PSC vol manifestar que no descartem qualsevol tipus de govern que posi per davant els interessos de Lloret, per davant del propi partit", va manifestar el grup en el comunicat. I, a més, malgrat totes les acusacions mútues, no descarta un pacte amb el mateix Millor: "Tot i les acusacions gratuïtes i malintencionades del Sr Fuertes, nosaltres estem disposats a escoltar i fer qualsevol proposta de govern, sempre que els protagonismes i lideratges es deixin de banda per arribar a un gran acord per Lloret".

Caldrà veure en els propers dies com evolucionen els contactes polítics, però tot apunta que hi haurà moviments.