Més d'un centenar de persones vianants de Bàscara en una nova acció reivindicativa perquè es retirin els camions de la N-II i se'ls faci circular per l'autopista. Ho van portar a terme entre set i vuit de la tarda, mentre entre nou i deu del matí van mantenir el tall al trànsit que des de principi de mes realitzen de dilluns a divendres. La nova mesura va causar retencions durant mitja hora fins que els Mossos van desviar el trànsit a Orriols i Figueres per l'autopista. La mesura també va causar trànsit intens al cinturó de ronda de Figueres.

Una de les portaveus del moviment veïnal, Eugènia, Carbó, constatava que "és una mesura més" per pressionar perquè es compleixi el compromís. Jordi Punset, de la plataforma, reiterava el seu missatge:volem els camions fora. Inicialment, els veïns es van situar al pas de vianants regulat amb un semàfor que atura el trànsit si es prem el botó dels vianants. La circulació es va alentir però les retencions no es van produir fins que alguns veïns van utilitzar alhora un segon pas de vianants sense semàfor. A partir d'aquell moment i fins quarts de vuit del vespre es van registrar els moments amb més cues mentre en petits grups anaven creuant la carretera, un acte que a Bàscara, per l'elevat trànsit, no és fàcil. En començar a comportar problemes, els Mossos van desviar, com fan als matins, els vehicles per l'autopista deixant buida la N-II al seu pas per la població. Els veïns es van mantenir fins a les vuit creuant una carretera on només circulava ocasionalment algun vehicle. A les vuit es reobria i l'intens trànsit tornava al seu lloc habitual.

També un centenar de veïns havien participat al matí a la protesta diària. Ahir, a la indignació habitual s'hi afegia la notícia que a quarts de vuit s'havia produït un accident a pocs quilòmetres, a Pontós, i que havia resultat ferit lleu un veí. L'alcalde, Lluís Lloret, ho explicava i lamentava que "els accidents són constants". Eugènia Carbó constatava que "avui estem molt enfadats perquè amb aquest accident encara ens reforça més la protesta" recordant que des que van començar els talls s'han produït almenys quatre sinistres de diferents consideració en el tram des de Pontós a Vilafreser.

Per això estan convençuts que no marxaran de la carretera fins que es faci efectiva la mesura de retirar els camions de la N-II i fer-los circular per l'autopista. Segons la primera data hauria de ser a finals de mes, però la Generalitat posteriorment ja va informar que podria allargar-se fins a les set o vuit setmanes coincidint amb el calendari del que informava la ministra de Foment, Ana Pastor, en una conferència. Pastor confirmava les negociacions amb Abertis per desviar els camions per l'autopista a principi d'abril. Per l'alcalde de Bàscara, "hi ha una incoherència total" amb les dates que cada vegada s'allarguen més.

Els veïns no marxaran i si a data 1 de març no s'ha complert, preparen encara més pressions. A banda de la nova acció d'ahir busquen l'adhesió d'altres poblacions perquè "tots estem afectats". De fet, expliquen que han rebut molts suports per telèfon, Internet i de gent que demana que continuïn amb les protestes.