El nou enllaç de l'AP-7 a Sant Gregori, o Girona oest segons la nomenclatura que rebrà en els cartells d'indicació, està ja llest perquè hi comencin a circular els vehicles. L'únic entrebanc que impedeix que la nova connexió d'entrada i sortida de l'autopista a les comarques gironines estigui en funcionament és el fet que encara no s'ha completat la darrera fase dels tràmits administratius que comporta tota obra. El Ministeri de Foment ha d'enviar en els propers dies l'autorització final i fins que no sigui així no podran apujar-se les barreres del peatge perquè puguin passar els primers vehicles.

La previsió amb la qual treballa l'empresa concessionària de l'autopista, Abertis, és que aquest enllaç es pugui posar en marxa abans de Setmana Santa, és a dir que abans de finals d'aquesta setmana es podria inaugurar. Segons un estudi encarregat per l'Ajuntament de Girona, l'impacte diari en aquesta nova porta d'entrada a la ciutat serà d'uns 22.000 vehicles.

Les obres d'aquest nou enllaç, emmarcat dins la circumval·lació de Girona, que funcionarà com una extensió de quatre carrils de la N-II des de Fornells de la Selva fins a Vilademuls, van començar ara fa un any. Tot i que inicialment la previsió era acabar els treballs a finals del 2012, les obres s'han allargat una mica més i ara la intenció és que la connexió es posi en funcionament aquesta setmana.

Aquest futur enllaç amb l'autopista, a diferència del de Fornells i el de Vilademuls, ha de permetre fer tots els moviments en sentit nord i sud. És a dir, es podrà sortir en aquest punt tant si es ve de Barcelona com de Figueres; i es podrà accedir a l'AP-7 també per emprendre les dues direccions.

Les previsions d'Abertis també marquen que l'enllaç de Fornells pugui estar operatiu abans de Sant Joan. Aquesta connexió tan sols permetrà l'entrada de vehicles a l'autopista en sentit nord, mentre que només tindrà carril de sortida en direcció a Barcelona. A Vilademuls, la previsió és que els treballs acabin abans de finals d'any. En aquest cas, només podran entrar a l'AP-7 els vehicles que circulin en sentit sud, i només hi haurà sortida per als que viatgin en sentit nord.