L'Ajuntament de Blanes vol conèixer de primera mà l'opinió dels comerciants del centre sobre el tancament al trànsit del carrer Ample els dissabtes a la tarda, que s'ha començat a fer des de fa uns mesos. Per això, el Govern té la intenció de passar una enquesta a tots els comerços de la zona. No ho farà, però, fins després de la temporada turística perquè es pugui avaluar el funcionament tant a l'hivern com a l'estiu.

El Govern municipal va començar una prova pilot de tancament al trànsit del carrer Ample el passat mes de novembre i tenia com a objectiu la dinamització econòmica del centre. Des de llavors, es tanca cada dissabte a la tarda per veure com funciona. En un primer moment, l'executiu tenia previst fer una avaluació durant aquesta primavera, però veient que els primers sondejos posen de manifest que hi ha molta divisió d'opinions entre els comerciants, han decidit fer l'enquesta el proper mes de setembre. "Dels comerciants que hem anat preguntant hi ha una divisió total, un 50% que ho veuen bé i un 50% que no", va destacar la regidora de Promoció Econòmica, Lara Torres.

La responsable de l'àrea va explicar que en la darrera Taula de comerç, on hi van assistir les dues associacions de comerciants -Associació Tot Blanes i l'ABBC- i alguns botiguers per compte propi van decidir que l'enquesta la farien un cop acabada la temporada turística. "Hi ha comerciants que no valoren gaire positivament el tancament del carrer, però podria haver influenciat que els mesos de gener i febrer han estat molt fluixos. Per això, volem passar l'estiu i veure com va", va destacar la regidora de Promoció, que creu que a l'estiu el tancament podria funcionar millor.

En aquest sentit, Torres va destacar que al setembre l'enquesta es farà als membres de les dues associacions de comerciants i també a tots els altres que no estiguin inscrits. A més, també es vol preguntar als comerciants dels carrers del voltant -com hospital- o àrees d'influència que es podrien veure afectats pels canvis de trànsit, com la rambla Joaquim Ruyra.

Així, doncs, un cop feta l'enquesta i analitzats els resultats, es convocarà una altra taula de comerç i entre el Govern i els comerciants prendran la decisió final sobre el carrer Ample.

La regidora va apuntar també que en funció de les valoracions també es podrien fer diferents calendaris de tancament al trànsit en funció de si és estiu o hivern. "Haurem de valorar totes les possibilitats i una podria ser, per exemple, que a l'estiu el carrer es tanqués divendres i dissabtes a les tardes i a l'hivern potser només dissabtes", va plantejar Torres, que va afegir que tot està obert i que, en tot cas, la decisió haurà de ser "consensuada" entre totes les parts implicades.

Quan cap al mes d'octubre, el Govern va començar a plantejar els talls de trànsit al carrer, els comerciants ja es mostraven dividits. De fet, en aquell moment el president de l'Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), Lluís Pascual, ho reconeixia, tot i que apuntava que la tendència actual és anar treient els cotxes del centre.