Més de 200 empreses -entre comerços, restaurants i allotjaments- participaran a la segona edició del Blanes 12, que aquest any s'avança i en comptes del juny se celebrarà els dies 17, 18 i 19 de maig. Aquesta acció promocional de Blanes -inspirada en el "Girona 10"- es va presentar ahir al Jardí Botànic Marimurtra, on es va anunciar que les reserves dels allotjaments es podran començar a fer a partir de dijous a les dotze del migdia i s'hauran de fer per telèfon. La iniciativa està organitzada per l'Ajuntament amb col·laboració de l'Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) i la d'hostaleria de la localitat.

Després de l'èxit que va significar la primera edició, aquesta vegada Blanes 12 arriba amb més establiments inscrits, més de 200. Al llarg del cap de setmana del 17 al 19 de maig està previst que es facin més de 50 activitats diverses al carrer, entre les quals n'hi haurà d'infantils, esportives, rutes turístiques, cabaret de circ, ioga, exhibicions, música en directe, balls, tallers ecològics o maquillatge.

El tret de sortida de l'acció promocional es farà el divendres 17 a partir de les vuit del vespre amb una Shopping Night, que compta amb un centenar d'establiments inscrits i que s'allargarà fins les dotze de la nit oferint promocions i descomptes. La circulació del carrer Ample es tancarà el divendres a partir de dos quarts de vuit per facilitar que el centre del municipi esdevingui una illa de vianants. Amb relació a l'any passat, s'ha ampliat la zona tallada al trànsit de vehicles, que abastarà fins a la plaça Solidaritat i el tram del carrer Raval Nord. La primera jornada es tancarà a les 12 i 12 minuts de la mitjanit amb un sorteig organitzat per l'Associació de Botiguers, que repartirà cinc lots de vals de compra valorats en 300 euros. Els números per participar al sorteig ja s'han començat a repartir als clients dels comerços adherits.

L'activitat del Blanes 12 també haurà començat divendres a un total de 21 establiments d'allotjament (hotels, pensions, càmpings i apartaments), que enguany oferiran descomptes del 50% les nits del 17 i 18 de maig. Les reserves d'allotjament es podran començar a fer dijous, a partir de les dotze del migdia. A més, ja s'ha posat en funcionament la pàgina web de la iniciativa.

Al llarg del cap de setmana, divendres, dissabte i diumenge, també hi haurà menús de 12 euros a diferents restaurants, i, com a novetat, hi haura diferents promocions dissabte i diumenge en serveis de perruqueria i estètica i oferta complementària, com creuers de Blanes a Tossa; els dos jardins botànics del municipi o les caves de Mont-Ferrant.

Per facilitar l'aparcament dels vehicles, es compta amb la col·laboració de l'aparcament soterrat SABA del passeig de Mar i el del Club de Vela Blanes situat a la seva entrada d'accés. En total està previst repartir 850 vals de descompte. Es podran recollir a l'oficina de turisme de plaça Catalunya.

La regidora de Promoció de la Ciutat, Lara Torres, va afirmar que "és un orgull" tirar endavant aquesta iniciativa i va afegir que "el poble s'ha unit en moments difícils" perquè funcioni. El president dels Botiguers, Lluís Pascual, va destacar que aquesta iniciativa és "una oportunitat de negoci" i que va en la bona línia per poder reflotar el sector, ja que busca potenciar les diferències. Finalment, el president dels hotelers, Enric Porta, va explicar que ells han posat el seu servei a la iniciativa.