Catorze ajuntaments de la Selva s'han sumat a una campanya per reduir el temps de resposta en els infarts. Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat a Catalunya i la gent que els pateix encara triga massa en assistir als centres mèdics. Dels més de 6.500 infarts que es produeixen a Catalunya cada any, només un de cada tres pacients truca al 112.

Es calcula que només durant el 2012, unes 40 de persones de la Selva van patir un infart. Per aquest motiu, 14 municipis de la comarca s'han sumat a la campanya de conscienciació ciutadana "Els segons compten" impulsada per la Societat Espanyola de Cardiologia en col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. La iniciativa insta a trucar al 112 en lloc d'anar directament a l'hospital o al Centre d'Atenció Primària, ja que és aquest Servei el que actua amb més rapidesa i millor deriva els pacients als centres sanitaris més adequats segons la seva simptomatologia. En concret, són els municipis d'Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Riells i Viabrea, Sant Hilari de Sacalm, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Santa Coloma de Farners, Sils, Tossa de Mar i Vidreres.

Actualment el projecte de conscienciació s'està posant en marxa de manera simultània a sis països europeus -Espanya, Portugal, República Txeca, Romania, Bulgària i Turquia- a través de les seves diferents societats nacionals de cardiologia que s'encarreguen de la seva implementació i amb el suport de l'Associació Europea d'Intervencionisme Cardiovascular Percutani (EAPCI), la Societat Europea de Cardiologia i EuroPCR.