L'Ajuntament de Tossa de Mar i els treballadors municipals han arribat a un pacte per a l'acord-conveni col·lectiu després de més de 10 anys de negociacions, ja que es van començar quan l'alcaldessa era Pilar Mundet. El conveni, doncs, s'aprovarà avui al vespre en el ple municipal i serà el primer de la història del consistori pel que fa als empleats laborals. L'alcaldessa, Gisela Saladich, va titllar l'acord d'"històric" i des del Comitè d'Empresa també es van mostrar molt satisfets amb l'acord.

Segons va destacar el Govern del TU i PSC en un comunicat, "la negociació ha estat feixuga", però s'ha pogut resoldre una "llarga reivindicació" dels treballadors municipals. El conveni acordat tindrà vigència fins el 31 de desembre de 2014 tot i que es considerarà prorrogat per períodes anuals, sempre que l'Ajuntament o els sindicats no denunciïn el contrari tres mesos abans de la seva finalització. A més, es tracta d'un conveni amb un text conjunt per als treballadors funcionaris i els laborals de l'Ajuntament i, per això, s'anomena acord-conveni.

El document, doncs, consolida alguns dels acords que ja estaven aprovats i d'altres que s'han afegit. En aquest sentit, es marca que la jornada laboral és de 37 hores i mitja i consolida alguns festius per als empleats, com ara dos ponts, el dia del patró de les àrees de l'Ajuntament i el 24 i 31 de desembre. A més, s'ha inclòs en l'acord la retribució d'un complement per la productivitat, que serà de l'IPC o com a mínim de l'1%.

I un dels acords més destacats és que hi ha el compromís de pagar els triennis -l'antiguitat- als treballadors laborals, que fins ara no la percebien. Aquests triennis suposaran un increment salarial en funció dels anys que faci que treballen a l'Ajuntament i es pagarà a partir del gener del 2014. L'alcaldessa, Gisela Saladich, va afirmar que creia que s'havia d'acceptar perquè aquests empleats "són treballadors iguals com els funcionaris", però va afegir que hi ha un apunt al conveni que diu que es pagarà "sempre que la llei pressupostària ho permeti".

També s'ha previst un increment en el preu de les hores extra als agents de la policia local, ja que aquests tenen uns horaris diferenciats respecte a la resta. I també està previst que es pagarà el 50% de la renovació del carnet de BTT.

Finalment, també hi ha el compromís de fer properament la valoració de llocs de treball per acabar de completar la situació dels treballadors, segons van comentar fonts municipals.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, es va mostrar satisfeta amb el conveni. "Els treballadors han entès que estem en un moment difícil i, finalment, hem arribat a un bon acord per a les dues parts. Ara no hi ha diferència entre treballadors funcionaris i laborals, ni s'incrementa la despesa de l'Ajuntament", va explicar Saladich, que va qualificar l'acord com a "històric".

Per la seva part, el president del Comitè d'Empresa, Antonio Ponce, va destacar la bona predispocisió del Govern del TU i PSC. "La voluntat des del principi ha estat signar el conveni. Amb aquest equip de govern ha estat més fàcil negociar en aquests 18 mesos que hem estat", va afirmar Ponce.