L'advocat del president del FC Barcelona, M.G., està citat per comparèixer en qualitat d'imputat davant del Jutjat d'Instrucció número u de la Bisbal d´Empordà per una presumpta estafa de tres milions d'euros en la compra d'una mansió de Cassà de Pelràs. L'esmentada casa va ser venuda d'immediat al president del Barça, Sandro Rosell, per 900.000 euros, una quarta part del seu valor de taxació.

Segons la querella interposada per l'entitat Tompli S.L., el 24 d'octubre de 2002 va subscriure un préstec hipotecari amb Caixa Catalunya. L'impagament es garantia amb la finca situada a Cassà de Pelràs, al terme municipal de Corçà.

Davant la situació de diversos impagats de la quota hipotecària, la propietat va contactar amb M.G., que va actuar en qualitat d'assessor financer. D'acord amb la querella, aquest els va garantir «una sortida airosa a la seva situació a canvi dels corresponents honoraris».

El 25 de febrer de 2009 la propietària va subscriure un contracte de compravenda. Segons la denúncia, M.G. va subscriure l'esmentat contracte «fingint un fals propòsit de complir amb la seva part». D'acord amb la querella, l'advocat pretenia «únicament fer seva la finca objecte d'execució».

La querella fa constar que, d´esesquenes a la propietat, l'advocat va arribar a un acord unilateral pel qual es va lliurar la finca a un tercer -Sandro Rosell-, al qual se li adjudicaria posteriorment. El preu al qual el president del FC Barcelona va comprar la casa de Cassà de Pelràs va ser de 900.000 euros. En canvi, la taxació situava el seu valor en gairebé quatre milions d'euros. La querellant considera que M.G., en primera instància, va obtenir la propietat després d'abonar tan sols una part del primer préstec de la finca.

13 hectàrees de finca

La propietària de la finca de Corçà, d'una extensió de 13 hectàrees, sosté que els acords subscrits amb M.G. se cenyien solsament a un refinançament. Al cap de poc temps de ser adquirida per M.G., la casa va ser venuda a Sandro Rosell.

En els últims mesos, la mansió de Cassà de Pelràs s'ha fet àmpliament coneguda. La cúpula directiva del FC Barcelona, amb Sandro Rosell al capdvant, s'ha reunit en aquesta propietat.